قویترین و بهترین سایت نیازمندیهای رایگان کشوری
بروزرسانی: ۲۶ شهریور ۱۴۰۱
تعداد نظرات: 0
ارسال کننده: دکتر سید مجید موسوی
کاشت مو

قیمت کاشت مو دکتر علیزاده

تنها راه جبران موهای از دست رفته کاشت مو می باشد که از جمله عمل های زیبایی محسوب می شود و اغلب بیمه های درمانی تعهدی در قبال پرداخت هزینه کاشت مو نمی دهند؛ بنابراین هزینه ی این عمل از اهمیت زیادی برای کسانی که قصد انجام کاشت مو را دارند برخوردار است.

در ایران به دلیل تعدد بالای متخصصین فعال در حوزه زیبایی و تقاضای بالا برای انجام این متد، هزینه کاشت مو و همچنین هزینه سایر عمل‌های زیبایی نسبت به دیگر کشورهای اروپایی و حتی کشور ترکیه که در زمینه عمل‌های زیبایی پیشتاز می‌باشد، کمتر است.

به عنوان مثال هزینه کاشت مو در کشور ترکیه چیزی حدود ۲۶۰۰ دلار و در دیگر کشورهای اروپایی از ۴۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰ دلار متغیر است. هزینه تقریبی کاشت مو در ایران، که دارای بیشترین تعداد کلینیک‌های کاشت مو همراه با متخصصان حرفه‌ای است، رقمی حدود ۳۰۰ تا ۹۰۰ دلار می‌باشد. این درحالی است که قیمت و هزینه کاشت مو در کشورهایی مانند آمریکا حدود ۱۵۰۰۰ دلار می‌باشد.

به همین دلیل است که اغلب افرادی که قصد انجام عمل کاشت مو را دارند، کشورهایی نظیر ایران و ترکیه را برای این کار انتخاب خواهند کرد که در پاسخ به این استقبال، پزشکان ایرانی خوش درخشیده‌اند. یکی از دیگر دلایل مهم انتخاب ایران برای انجام کاشت مو این است که در سال‌های گذشته با کاهش ارزش پول رایج کشور و افزایش ارزش دلار، زمینه مناسبی برای انجام متدهای مراقبت از زیبایی پدید آمده است.

شاید برای شما این سوال پیش بیاید که : آیا کیفیت کاشت مو در ایران، به دلیل هزینه کمتر آن نسبت به سایر کشورها پایین‌تر است؟ کوتاه پاسخ می‌دهیم که خیر! علت اصلی تفاوت هزینه کاشت مو در ایران و سایر نقاط دنیا به خاطر وجود تعداد زیاد کلینیک‌های فعال در این زمینه است. از طرفی دیگر، میزان تقاضای مردم برای انجام این عمل زیاد است.

با اطمینان می‌گوییم که کیفیت کاشت مو در برخی از کلینیک‌های معتبر ایرانی، نسبت به بیشتر کشورهای اروپایی و آمریکایی که با هزینه بسیار بالا این عمل را انجام می‌دهند، حتی قابل مقایسه نیست. بنابراین اگر فکر می‌کنید که پرداخت هزینه‌های هنگفت در کشورهای دیگر برای کاشت مو، باعث دستیابی به نتایج عالی‌تر می‌شود، سخت در اشتباه هستید.

کلینیک آراد

کلینیک بین المللی پوست مو زیبایی آراد-کلینیک آراد

دلایل ریزش مو

 بارداری

 حاملگی و مادرشدن یکی از زیباترین اتفاقات زندگی هر زنی به شمار می‌رود. اما بارداری یکی از نمونه‌های شوک جسمی است که می‌تواند خود علت ریزش مو شود. دلیل این امر تغییراتی است که در سطح هورمون‌ها به وجود می‌آید.

شاید جالب باشد بدانید که ریزش موی مرتبط با بارداری، به جای آنکه در دوران بارداری باشد، بیشتر بعد از زایمان دیده می‌شود. نباید فراموش کرد که بارداری در هر فرد خاص خود او بوده و تجربیات خاصی را نیز به همراه دارد. به همین دلیل ممکن است تنها در تعداد معدودی از افراد علت ریزش مو عدم تعادل هورمونی در دوران بارداری باشد.

 اگر بعد از بارداری دچار ریزش مو شدید، مطمئن باشید که موهای شما طی چند ماه دوباره رشد می‌کند. این عرضه امری عادی است و راه خود را پیش می‌برد. در دوران حاملگی و همچنین شیردهی، به دلیل خطرات و یا عوارضی که داروهای ضد ریزش مو دارند، مصرف آنها توصیه نمی‌شود، بهترین راهکار در این دوران داشتن یک رژیم غذایی سالم و مناسب است.

آسیب جسمی

 عواملی چون جراحی، تصادف رانندگی یا بیماری شدید حتی آنفولانزا می‌تواند ریزش مو را به همراه داشته باشد. این مورد به نام Telogen Effluvium نیز شناخته می‌شود. مو دارای چرخه زندگی برنامه ریزی شده‌ای است: مرحله رشد، مرحله استراحت و مرحله ریختن. شرایط جسمی می‌تواند به چرخه رشد طبیعی مو شوك وارد کند و با این اختلال شاهد از دست دادن موهای خود باشد. ریزش مو اغلب سه تا شش ماه پس از تروما به میزان قابل توجهی است.

خبر خوب این است که با بهبودی بدن، موها دوباره رشد می‌کنند و نیاز به پیگیری درمان خاصی ندارد. تنها کافیست تا بدن در شرایط عادی قرار بگیرد تا چرخه سلامت و طبیعی خود را باز یابد.

مصرف بیش از حد ویتامین A

طبق تحقیقات مرکز آکادمی پوست آمریکا، مصرف بیش از حد مکمل‌ها یا داروهای حاوی ویتامین A می‌تواند علت ریزش مو باشد. مقدار مجاز مصرف روزانه ویتامین آ ۵۰۰۰ واحد بین المللی (IU)  در روز، برای بزرگسالان و بچه‌های بالای ۴ سال است.

مکمل‌ها حاوی ۲،۵۰۰ تا ۱۰،۰۰۰ IU هستند. بنابراین ممکن است با مصرف مکمل‌ها بیشتر از مقدار مجاز وارد بدن شما شود. البته این نکته نیز باید مورد توجه قرار بگیرد که قطع یکباره مصرف این ویتامین و یا کم کردن بیش از حد آن خود آسیب‌های متعددی را برای بدن به همراه خواهد داشت.

این مورد نیز یک دلیل برگشت پذیر بودن روند ریزش مو نیاز به درمان خاصی ندارد و به محض متوقف شدن مصرف ویتامین A اضافی، موها مجدداً رشد طبیعی خود را شروع می‌کنند.

نبود پروتئین کافی در رژیم غذایی

شما با خوردن گوشت و تخم مرغ مقدار زیادی پروتئین دریافت می‌کنید، اما می‌توانید پروتئین را از مجموعه‌ی غذاهای دیگر مانند برخی حبوبات نیز به بدن برسانید. اما اگر به مقدار کافی پروتئین در رژیم غذایی خود دریافت نکنید، طبق تحقیقات علمی با دست خود و اتخاذ یک رژیم غلط چرخه رشد طبیعی مو را دچار اختلال کرده‌اید که در نهایت یک علت ریزش مو به شمار می‌رود.این اتفاق می‌تواند حدود دو تا سه ماه پس از افت پروتئین در بدن رخ دهد.

 بسیاری از منابع عالی پروتئین از جمله ماهی، گوشت و تخم مرغ وجود دارد. اگر گوشت و محصولات حیوانی نمی‌خورید باید منبع پروتئین گیاهی را شناسایی کرده و در رژیم غذایی خود جای دهید.

الگوی طاسی

علت ریزش مو گاهی در گرو طاسی الگوی مردانه و زنانه و ژنتیک است. در مورد طاسی با الگوی مردانه، نوعی ریزش مو ناشی از ترکیب علت‌هایی چون عوامل ژنتیکی و هورمون‌های جنسی مردانه دخیل هستند. در طاسی الگوی زنانه بیشتر ژنتیک موثر است. این نوع ریزش مو (در زنان و مردان) هنگامی اتفاق می‌افتد که فولیکول مو به مرور زمان منقبض می‌شود و باعث عدم رشد مو می‌شود.

در مردان این علت ریزش مو خود را با طاسی در ناحیه فرق سر و شقیقه‌ها و … نشان می‌دهد . در خانمها علائم طاسی با الگوی زنانه شامل کم تراکم یا کم پشت شدن موها است. بنابراین اگر شما از خانواده ای هستید که زنان یا مردان در سن مشخصی دچار ریزش مو می‌شوند، ممکن است مستعد ابتلا به آن باشید.

 تنها درمان تأیید شده برای این مورد ماینوکسیدیل است. اما اگر این درمان اثر دلخواه و مورد انتظار فرد را به همراه نداشته باشد، پزشک ممکن است داروهای خوراکی مانند فیناستراید را تجویز کند که می‌تواند ریزش مو را متوقف کند یا حتی باعث رشد برخی شود. عمل جراحی برای پیوند یا کاشت مو نیز گزینه مناسبی است.

تغییرات هورمونی

نبود تعادل در سطح هورمون‌ها گاهی خود یکی از چندین علت ریز مو به شمار می‌رود. سطح هورمون‌ها در خانم‌ها به دلایل مختلفی تغییر می‌کنند. دقیقاً همانطور که تغییرات هورمون بارداری می‌تواند علت ریزش مو باشد، قرص‌های ضد بارداری هم می‌تواند باعث تلوژن افلوویوم شود و در صورت داشتن سابقه خانوادگی احتمال ریختن موها نیز بیشتر است.همچنین تغییر تعادل هورمونی که در یائسگی رخ می‌دهد نیز ممکن است نتیجه مشابهی داشته باشد.

در اثر تغییرات هورمونی گیرنده‌های آندروژن (هورمون مردانه) در پوست سر فعال می‌شوند. فولیکول‌های مو کوچک می‌شوند و شما شروع به از دست دادن موهای بیشتری می‌کنید.

برای رفع این مشکل بهتر است با پزشک خود ملاقات کنید و داروهای ضدبارداری متفاوتی را که این عارضه را به همراه ندارند، مصرف کنید.

کم خونی

 در میان افراد جامعه به ویژه زنان یکی از مشکلات شایع که خود علت ریزش مو است؛ کم خونی است.دریافت مقدار کافی آهن در رژیم غذایی می‌تواند سخت باشد. گفته می‌شود که تقریباً از هر ۱۰ زن یکی مبتلا به این مشکل است.

 فقر آهن یکی از شایع‌ترین نوع کم خونی است. زمانی که بدن آهن دریافت نکند، بدن قادر نخواهد بود که هموگلوبین بسازد. هموگلوبین نیز نقش اکسیژن رسانی برای رشد و ترمیم سلول‌های مختلف در بدن را برعهده دارد. هنگامی که اکسیژن رسانی و خون رسانی به پوست سر محدود شود رشد موها دچار اختلا شده و ضعف در آنها ریزش را به همراه دارد.

 طبق یک مطالعه ثابت شده کمبود اهن نه تنها در خون رسانی و ضعف موها اثر دارد بلکه خود عامل تشدید کننده طاسی الگوی زنانه و مردانه است. گرچه تنها راه تشخیص با آزمایش است اما اگر نقاط قهوه‌ای رنگ را بر روی پوست سر مشاهده کردید و دچار خستگی، خواب آلودگی و سرگیجه هستید ممکن است به فقر آهن مبتلا باشید.

مشورت با پزشک و انجام آزمایش قدم اولیه و مهم است و برای رفع مشکل می‌توان از قرص آهن و مکمل‌های غذایی استفاده کرد. همچنین مصرف گوشت قرمز، سبزیجاتی چون اسفناج و حبوبات در رفع آن اثر ویژه دارد.

کم کاری تیروئید

تیروئید، یک غده کوچک در گردن شماست که تأثیر زیادی در سلامت کلی بدن دارد. این غده، ماده هورمونی به نام TH را تولید می‌کند، که وظیفه تنظیم سوخت و ساز بدن، ضربان قلب، دما، خلق و خو و… را بر عهده دارد. تیروئید کم تحرک که به اندازه کافی TH تولید نمی‌کند می‌تواند باعث بروز مشکلاتی برای سلامت شود. در واقع کم کاری تروئید یکی از اصلی‌ترین علل ریزش مو به شمار می‌رود.

بزرگ شدن این غده در گلو، بی اشتهایی شدید، افسردگی، خشکی شدید پوست سر نیز نشانه‌هایی هستند که می‌تواند به شما در شناخت این اختلال کمک کند.

آمارها نشان می‌دهد که در جهان از هر ۱۰۰ نفر ۲ نفر به این عارضه دچار هستند و اگر درمان نشود عوارض زیادی را به دنبال خواهد داشت. تنها راه شناسایی كم‌كاري تيروئيد با انجام آزمايش خون است و به راحتی با دارو قابل درمان است.

کمبود ویتامین B

علت ریزش مو گاهی هم پیچیده و عجیب و غریب نیست. نرسیدن ویتامین ب به میزان کافی یکی از همین دلایل ساده است که ممکن است حتی به آن فکر هم نکرده باشیم.

ویتامین ب یکی از ترکیب‌های محلول در آب به شمار می‌رود و انواع بسیار مختلفی دارد. به طور معمول این ویتامین در مواد غذایی دارای پروتئین نیز هست. هویج، تخم مرغ و گوشت قرمز و البته سویا میزان زیادی ویتامین ب دارند . به دلیل اینکه اکثر ما در طول روز از این گونه مواد غذایی استفاده می‌کنیم؛ کمبود ویتامین B یک عارضه نادر است.

با این وجود کمبود انواع ان به ویژه ب ۱۲ اختلالاتی در عملکرد صحیح بدن را به همراه خواهد داشت. بی اشتهایی عصبی، حالت تهوع و مشکلات گوارشی از نشانه‌های آن هستند.

علت ریزش مو را می‌توان در کمبود ویتامین B12  نیز جستجو کرد. این ماده بدن شما کمک می‌کند DNA و گلبول‌های قرمز خون را تولید کند، از سیستم ایمنی بدن شما پشتیبانی می‌کند و عملکرد عصبی سالم و رشد مو را ترغیب می‌کند.

اتخاذ رژیم غذایی سالم و دارای مواد غذایی مختلف از تمام گروه‌ها یکی از بهترین راه‌حل‌ها برای درمان ریزش مو شما به شمار می‌رود. بهتر است منابع غذایی دارای ویتامین ب را شناسایی کرده و در سفره غذایی خود جای دهید. طبق تشخیص پزشک مصرف مکمل نیز کمک کننده خواهد بود.

 لوپوس

 بیماری‌های مختلفی علت ریزش م هستند اما یکی از معروف‌ترین این بیماری‌ها لوپوس نام دارد. لوپوس نام علمی بیماری خود ایمنی مزمن است. در این بیماری سیستم ایمنی بدنی به دلیل نوعی اختلال به سلول‌های سالم خود حمله می‌کند. لوپوس را به حمله‌ای انتحاری تشبیه می‌کنند. یکی از مقاصد این حمله انتحاری سلول‌های پوستی و فولیکول‌های سالم مو است. اگر فردی لوپوس داشته باشد، علت ریزش مو با این اختلال در ارتباط مستقیم است.

تب دائمی، بی‌حوصلگی و خستگی مفرط از نشانه‌های شناخته شده ان به شمار می‌رود. میزان شیوع این بیماری ۱۵ درصد بوده و اغلب به صورت ژنتیکی است. تنها راه نیز تشخیص به موقع و اقدامات پزشکی لازم برای درمان آن خواهد بود.

 کاهش وزن

داشتن اندام ایده‌آل گاهی به تمام اهداف و آمال یک فرد تبدیل می‌شود و برای همین ممکن است راه‌های مختلفی را برای کاهش ورزن امتحان کند. البته گاهی هم کاهش وزن ناگهانی خود رخ می‌دهد و نوعی از آسیب‌های جسمی است که می‌تواند علت ریزش مو باشد.

 این احتمال وجود دارد که کاهش وزن خود باعث فشارهای غیرضروری در بدن شما شود، یا عدم صحیح غذا خوردن می‌تواند منجر به کمبود ویتامین یا مواد معدنی شود. ریزش مو به همراه کاهش قابل توجه وزن نیز ممکن است نشانه اختلال غذایی مانند بی‌اشتهایی یا بولیمی باشد. این نوع ریزش مو نیز پس از مدتی اصلاح خواهد شد.

به نظر می‌رسد کاهش ناگهانی وزن سیستم کلی بدن شما را شوکه می‌کند و شما یک دوره شش ماهه ریزش مو دارید و سپس این وضعیت اصلاح خواهد شد. تا جایی که فرد بتواند باید از رژیم غذایی و ورزش به صورت همزمان برای کاهش وزن استفاده نماید تا شاهد اینگونه عوارض شدید نشود.

 شیمی درمانی

آیا شیمی درمانی موجب ریزش مو همیشگی می شود ؟ متأسفانه برخی از داروهای مورد استفاده در درمان سرطان می‌توانند علت ریزش موهای باشد. در واقع شیمی درمانی مانند بمب هسته‌ای است. این داروها تقسیم سلولی را برای مدتی محدود یا متوقف می‌کند. این بدان معنی است که نه تنها سلول‌های سرطانی، بلکه سلول‌هایی مانند مو را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

هنگامی که شیمی درمانی متوقف شد، موهای شما رشد می‌کند اگرچه غالباً با یک بافت متفاوت. محققان در حال کار بر روی داروهای هدفمند‌تر برای درمان سرطان هستند، داروهایی که می‌توانند از این عارضه و سایر عوارض جانبی پیشگیری کنند.

آلوپسی آره ئاتا

آلوپسی آرئاتا به معنای از دست دادن منطقه‌ای موی سر است. بنابراین یکی از چندین مورد علت ریزش مو است. در این بیماری فرد موهای خود را به صورت منطقه‌ای از دست خواهد داد که اشکال مختلفی دارد. اشکال متداول آلوپسی آرئاتا یا طاسی منطقه‌ای به شکل‌های دایره‌ای یا سکه‌ای، ریزش مو در کل بدن و ناحیه گسترده در سر به یکباره خواهد بود.

خوشبختانه این بیماری علی رغم شایعات نه مسری بوده و نه نشانه اختلال عصبی و دیوانگی است. تنها بدن فولیکول‌های سالم موی خود را مورد حمله قرار می‌دهد. این اتفاق در بیماری خود ایمنی هم رخ می‌دهد با این تفاوت که در آلوپسی آره ئاتا تنها به پوست و موی سر حمله می‌شود. تشخیص به موقع و درمان تنها راه خلاص شدن از این عارضه است.

 سندرم تخمدان پلی کیستیک

 سندرم تخمدان پلی کیستیک که با نام علمی PCOS  شناخته می‌شود و علت ریزش مو است. این اختلال در نتیجه عدم تعادل در هورمون‌های جنسی زنانه و مردانه رخ می‌دهد. سطح بالای آندروژن می‌تواند منجر به کیست تخمدان، افزایش احتمال ابتلا به مرض قند، افزایش شدید وزن، ختلال در پریود، ناباروی و کم ترکم شدن موها نیز شود.

 با توجه به اینکه سطح هورمون‌های مردانه در این سندرم به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می‌کنند، در مقابل سر که ریزش مو را تجربه می‌کند،در بدن زنان ممکن است حتی رشد موهای زائد نیز افزایش پیدا کند.

درمان این سندرم خاص در گرو داشتن رژیم غذایی، ورزش روزانه، مصرف داروهای ضد دیابت و ضد باروری است تا هورمون‌ها به تعادل مناسبی برسند.

داروها

علت ریزش مو گاهی به سبب مصرف برخی داروهاست. شناخته شده‌ترین داروهایی که کم پشت شدن موها را به همراه دارند. رقیق کننده خون و داروهای فشار خون مشهور به بتا بلاکرها هستند. داروهای دیگری نیز در شکل گیری این مشکل نقش دارند از جمله مهترین آنها می‌توان به داروهای که برای درمان افسردگی تجویز می‌شود، متوترکسات (برای درمان روماتیسمی، لیتیوم که جهت درمان اختلالات رفتاری نظیر اختلال دو قطبی مصرف می‌شود و داروهای ضد التهابی از جمله ایبوپروفن اشاره کرد.

اگر پزشک تشخیص داد که مصرف یک یا چند داروی شما باعث ریزش مو می‌شود، در مورد کم کردن دوز یا تعویض آن با داروی دیگر با خود پزشک مشور کنید.

 آرایش نادرست موها

بدون شک داشتن ظاهر آراسته، استایل زیبا در جذابیت ظاهری فرد تا حد زیادی موثر است. همه ما دوست داریم مدل مو مرتب و برازنده‌ای را داشته باشیم.

اما بسیاری نمی‌دانیم که علت ریزش مو می‌تواند مستقیماً مرتبط با استایل بستن و آرایش موی باشد. بستن موها با کش به صورت محکم، بافت‌هایی که با کشش شدید مو همراه هستند و استفاده مکرر از مواد آرایشی چون رنگ‌ها و ژل و … از این موارد هستند. البته استفاده از حرارت بالا و ابزارهایی چون اتوی مو یا سشوار نیز می‌تواند علت ریزش مو باشد.

این موارد در واقع می‌توانند روی ریشه مو تأثیر بگذارند و ممکن است موهای شما دوباره رشد نکند.علاوه بر اجتناب از این روش‌ها توصیه می‌شود بعد از به طور حتم  بعد از هر شامپویی از نرم کننده نیز استفاده کنید. همچنین بهتر است که اجازه دهید موهای شما در هوای آزاد خشک شوند تا اینکه از ابزارهای حرارتی برای این کار استفاده نمایید.

اختلال تریکوتیلومانیا یا وسوسه کندن مو

همه ما افرادی را دیده‌ایم که مدام با موهای خود بازی می‌کنند این کار، اختلالی به نام تریکوتیلومانیا است. این اختلال یکی از ده‌ها علت ریزش مو محسوب می‌شود.

به گفته متخصصان پوست در این حالت شما به طور متناوب با موهای خود بازی می‌کنید و آنها را از پوست سر به بیرون می‌کشید. اختلال تریکوتیلومانیا یا وسوسه کندن مو متأسفانه، این بازی و کشیدن مداوم می‌تواند به مرور رشد طبیعی موها را متوقف کند و علت ریزش مو در حد وسیع و غیر قابل کنترلی باشد.تریکوتیلومانیا اغلب قبل از ۱۷ سالگی شروع می‌شود و در زنان حدود چهار برابر بیشتر از مردان است.

مصرف مقداری داروهای ضد افسردگی زیر نظر پزشک متخصص ممکن است در درمان آن مؤثر باشد، اما رفتار درمانی و اصلاح رفتارها گزینه موثرتری است.

افزایش سن

 علت ریزش مو گاهی نه بیماری و نه دارو و مورد خاصی است بلکه تنها بالا رفتن سن باعث این مشکل می‌شود. ریزش مو در سنین ۵۰ و ۶۰ سالگی امری طبیعی است گرچه هنوز تحقیقات برای یافتن علت اصلی آن در جریان است. همانگونه که سایر عملکردهای بدن مثل عملکردهای حرکتی و غیره در سنین بالا دچار تحلیل می‌شوند، رشد مو نیز چنین حالتی را تجربه ‌می‌کند.

درمانی برای این علت ریزش مو وجود ندارد و همان گونه که اشاره شد مطالعات برای یافتن دلیل و راه حل درباره این امر ادامه دارد.

 کم شدن آب بدن

نقش حیاتی آب در بدن، غیر قابل انکار است. ارگان‌های حیاطی بدن ما نیز با استفاده از آب بسیاری از کارهای روزمره خود را انجام می‌هند. به همان میزان که کمبود آب در بدن خون رسانی، سلامت پوست و مواردی از این دست را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ علت ریزش مو نیز می‌تواند باشد.

آب در هیدراته کردن پوست به ویژه پوست سر نقش مهمی را بر عهده دارد. مویی که از رطوبت کافی برخوردار نباشد رشد نمی‌کند. شکننده و ضعیف شدن موها و ریزش آنها نیز تحت تأثیر کمبود آب در بدن است. همراه با هر فعالیت باید آب نوشید. این امر به ویژه در زمستان که افراد احساس نیاز کمتری به آب دارند از اهمیت بیشتری برخوردارست. میوه‌ها و سبزیجات نیز دارای آب فراوانی هستند.

 مصرف استروئیدهای آنابولیک

بدنسازی و پرورش اندام از آن دسته فعالیت‌های دوست داشتنی است که در نتیجه بدن فرم دلخواه و مورد پسند را می‌یابد. اما افرادی هستند که در خلال این فعالیت ها متوجه از دست دادن موهای خود می‌شوند. علت ریزش مو در ورزشکاران و افرادی که به دنبال بدنسازی هستند گاهی سو مصرف استروئیدهای آنابولیک است.

 این ماده اغلب برای حجیم کردن عضلات توسط ورزشکاران و بدنسازان استفاده می‌شود. استفاده بیش ازحد استروئیدهای آنابولیک همانند تأثیراتی دقیقاً بیماری تخمدان پلی کیستیک را بر روی بدن از خود به جای خواهد گذاشت و مکانیسم یکسانی با آن دارد. در واقع بیشترین اثر مخرب را استروئیدهای آنابولیک بر روی پوست سر دارند و ضعف ریشه‌ی مو و ریختن موها از نتایج آن است.

ریزش مو باید بعد از کم کردن یا حذف مصرف این مواد متوقف می‌شود و چرخه رشد طبیعی مو به حالت قبلی خود باز می‌گردد.

 استرس و افسردگی

در دنیای پر تنش و پر مشغله امروزی بیشتر ما در محیط کاری و زندگی استرس را تجربه می‌کنیم. استرس علاوه بر عوارضی برای بدن دارد، علت ریزش مو نیز محسوب می‌شود.

افراد در شرایط استرس زا رفتارهای متفاوتی را از خود بروز می‌دهند یکی از این رفتارها کشیدن موها سر و بازی با آنهاست که به مرور ریزش مو را به همراه خواهد داشت. همچنین در شرایط استرس زا اغلب رفتاری عصبی از خود نشان می‌دهند یا دچار شوک خواهند شد. شوک می‌تواند در عملکرد صحیح ارگانها ی بدن اختلال به وجود بیاورد و از دست دادن مو نیز یکی از عوارض آن خواهد بود.

مدیریت استرس می‌تواند این علت ریزش مو را تا حد زیادی از بین ببرد. برای این کار بهتر است پیاده روی در طبیعت، خلوت و تنهایی، مدیتیشن و یوگا را امتحان کنید. بدون شک علاوه بر موها شما شاداب شدن پوست و آرامش کلی را با مدیریت استرس تجربه خواهید کرد.

مصرف دخانیات به ویژه سیگار

سالانه هزینه‌های هنگفتی از سوی سازمان‌های بهداشتی برای تبلیغات علیه سیگار و متوجه کردن افراد پیرامون ضررهای آن انجام می‌شود. در کنار از بین بردن بافت ریه، مشکلات خونی، احتمال ابتلا به سرطان، یکی از چندین علت ریزش مو نیز سیگار است. سیگار عملکرد سالم دی ان ای و فولیکول‌های مو را مختل می‌کند و علاوه بر آن مشکلاتی در راه خون رسانی به آنها را به وجود می‌آورد. بنابراین طبیعی است که فرد شاهد ریزش مو باشد.

البته تأثیر کشیدن مو و ریزش مو بیشتر در مردان قابل رویت است و گاهی باعث شدت و سرعت گرفتن طاسی الگوی مردانه نیز خواهد شد. بهترین راه این است که همین الان سیگار را برای همیشه کنار بگذارید و به تغذیه سالم و ورزش به جای آن روی بیاورید.

 مصرف الکل

علت ریزش مو گاهی در اعتیاد به مصرف الکل خلاصه می‌شود. علاوه بر ضررهای متعددی که الکل برای سیستم گوارشی و کبدی به همراه دارد، مانع از رسیدن مواد مغذی به ریشه مو می‌شود. موهایی که تغذیه درستی نداشته باشند به مرور زمان دچار ضعف، شکنندگی و در نهایت ریزش خواهند شد.

به طور کلی بدن با مصرف الکل در جذب مواد مغذی عاجز خواهد بود زیرا الکل در بسیاری از موارد احساس سیری کاذب را به فرد منتقل خواهد کرد. این اتفاق به راحتی و با کنار گذاشتن مشروبات الکی قابل حل خواهد بود.در کنار این موارد الکل به یکباره قند خون را تا حد زیادی بالا می‌برد و قند خون بالا با طاسی و افزایش آن در ارتباط است.

انواع مدل ریزش مو

ریزش موی آره آتا (Areata Alopecia)

آلوپسی آره آتا  از دست دادن مو به شکل طاسی در ناحیه‌ای از سر با منشاء اتوایمیون است. این بیماری در ۲ درصد از جمعیت دیده می‌شود که شیوع آن در زنان و مردان یکسان است. این حالت ممکن است در هر فردی با هر سنی بروز کند، اما بیشتر در کودکان و بزرگسالان جوان دیده می‌شود.

آلوپسی آره آتا یک بیماری خود ایمنی است  که گاهی با سایر بیماری‌های اتوایمیون مانند: آنمی پرنیشیوز و بیماری‌های اتوایمیون تیروئید همراهی  دارد. در ایجاد این بیماری عوامل ارثی و محیطی نقش دارند.

ریزش مو آلوپسی آره آتا

آلوپسی آره آتا معمولا به شکل ناحیه‌ای گرد یا بیضی از ریزش مو تظاهر پیدا می‌کند که به آن patchy alopecia areata می‌گویند و شایع‌ترین شکل بیماری است.

ریزش مو در هر ناحیه‌ای از بدن ممکن است ایجاد شود، ولی معمولاً از سر شروع می‌شود. گاهی تمام موهای سر ریزش پیدا می‌کند که به آن alopecia totalis می‌گویند. ریزش تمام موهای بدن alopecia universalis نامیده می‌شود.

گاهی نواری از قسمت‌های مختلف سر ریزش پیدا می‌کند که به آن ophiasis گفته می‌شود.

در موارد نادری موهای جلوی سر ریزش پیدا می‌کند و موهای پشت سر باقی می‌ماند و الگویی شبیه ریزش موی آندروژنیک ایجاد می‌شود که به آن sisaipho می‌گویند.

شکل منتشر آلوپسی آره آتا (diffuse alopecia areata) با کم پشت شدن منتشر موهای سر تظاهر پیدا می‌کند.

علاوه بر فولیکول‌های مو، ناخن‌ها نیز ممکن است درگیر شوند. شایع‌ترین علامت فرورفتگی در سطح ناخن است، ولی گاهی سطح ناخن شبیه سمباده می‌شود که به آن trachyonychia می‌گویند.

اگر آلوپسی آره آتا از کودکی شروع شود، همراه با آن گرفتاری ناخن وجود داشته باشد، همراه با آتوپی باشد و نوع شدید بیماری باشد پیش آگهی آن بدتر و احتمال درمان آن کمتر است.

کاشت مو

کلینیک بین المللی پوست مو زیبایی آراد-کاشت مو

ریزش موی تلوژن (telogen effluvium)

نوع دیگر ریزش مو از دست دادن مو به فرم پراکنده (telogen effluvium) است. ریزش موی تلوژن معمولاً دو تا چهار ماه پس از عواملی نظیر استرس، استفاده از داروها و اختلال غدد آندوکرین بروز می‌کند. در این نوع از ریزش، موها به صورت زودرس وارد فاز تلوژن (مرحله استراحت در چرخه رشد مو) می‌شوند. بنابراین درصد موهای تلوژن بیش از ۱۵ درصد است. در این نوع از ریزش مو، موها به طور منتشر کم پشت می‌شوند.

ریزش موی تلوژن معمولا ۳ تا ۴ ماه پس از عامل ایجاد کننده پدیدار می‌شود و برگشت‌پذیر است.

علت ریزش موی تلوژن چیست؟

 برخی از علل ریزش موی تلوژن عبارتند از:

ریزش موی نوزادی و پس از زایمان که به صورت فیزیولوژیک رخ می‌دهند.

پس از تب بالا مثل مالاریا

عفونت شدید

بیماری مزمن شدید مثل: لوپوس و ایدز

استرس روانی طولانی و شدید

بعد از جراحی

خونریزی و کمبود آهن

هایپرتیروئیدی و هایپوتیروئیدی

سوء تغذیه یا رژیم غذایی سخت

مصرف چه داروهایی سبب ریزش موی تلوژن می‌شوند؟

ایزوترتینوئین

داروهای ضد انعقاد مانند هپارین و وارفارین

داروهای ضد تیروئید مثل: متی مازول و پروپیل تیواوراسیل

داروهای ضد صرع مانند: والپروات سدیم، فنی توئین و کاربامازپین

پروپرانولول

فلزات سنگین

در طی بارداری فاز آناژن طولانی می‌شود و ریزش مو کاهش می‌یابد. پس از زایمان این اثر از بین می‌رود و درصد موهای تلوژن افزایش می‌یابد.

اگر علت ریزش موی شما نا مشخص باشد باید آزمایشاتی مانند: آزمایش تیروئید، هماتوکریت، فریتین و ESR انجام دهید.

ریزش موی آندروژنیک (Androgenic Alopecia)

آلوپسی آندروژنیک از دست دادن مو، ناشی از افزایش فعالیت آندروژن‌ها است که رایج‌ترین شکل ریزش مو به حساب می‌آید. ریزش موی آندروژنیک ممکن است پس از بلوغ در هر دو جنس روی دهد. آندروژن‌ها در میان هورمون‌هایی که مکانیـسم تنظیـم بیولوژیکی سیکل مو را تعدیل می‌کنند، غالب هستند. در این میان تستوسترون مهم‌ترین نقش را بر عهده دارد. تقریبا تمام افراد سطوحی از ریزش موی آندروژنیک را دارند.

از دست دادن مو معمولا در سنین ۱۲ تا ۴۰  سال آغاز می‌شود و عموما به آن توجه کافی نمی‌شود. از دست دادن مو به طور واضح و قابل توجه تقریبا در نیمی از اشخاص بالای ۵۰ سال مشاهده می‌شود.

عوامل متعددی مانند روند سیکل ماهانه، مصرف داروها، سابقه فامیلی، کم خونی و بارداری ممکن است موجب ریزش مو شوند

آلوپسی آندروژنیک در افرادی که زمینه ژنتیکی آن را دارند ایجاد می‌شود. در آقایان مبتلا، معمولا هیچ اختلال هورمونی وجود نداشته و ریزش مو در اثر افزایش فعالیت آنزیم ۵- آلفا ردوکتاز و نیز کاهش حساسیت گیرنده‌های دهیدروتستوسترون (متابولیت فعال تستوسترون که در اثر عمل آنزیم ۵- آلفا ردوکتاز روی تستوسترون ایجاد می‌شود) روی می‌دهد.

باید دانست که بیشتر خانم‌های مبتلا نیز هیچ‌گونه اختلال آندوکرینی نداشته اما در بیمارانی که اختلال قاعدگی و یا آکنه‌های شدید دارند بررسی هورمونی لازم است.

نتیجه روند ریزش مو در هر دو جنس یکسان بوده و با کاهش مدت فاز آناژن، سیکل رشد مو کوتاه و فولیکول‌های مو در محل‌های مبتلا موهای کرکی ایجاد می‌کند.

اما طرح ریزش مو در آقایان و خانم‌ها متفاوت است، در آقایان ریزش مو به صورت پس‌روی خط رویش مو از ناحیه فرونتوپریتال و به صورت دو طرفه شروع و به تدریج کم پشتی از ناحیه ورتکس نیز اضافه می‌شود، اما در خانم‌ها کم شدن منتشر نواحی فرونتال و پاریتال همراه با باقی ماندن خط رویش موی فرونتال شایع‌ترین الگوی ریزش موی آندروژنیک است.

در خانم‌ها اغلب ریزش مو در ناحیه فرونتال شدیدتر از ناحیه پاریتال است و الگویی شبیه درخت کاج را ایجاد می‌کند.

ریزش موی آناژن (anagen effluvium)

شیمی درمانی، رادیوتراپی یا مسمومیت با تالیوم با آسیب سلول‌های ماتریکس موجب ریزش موها می‌شود که به آن آناژن افلوویوم می‌گویند. این نوع ریزش مو شدید ولی برگشت‌پذیر است.

ریزش موی تریکوتیلومانیا (trichotillomania)

تریکوتیلومانیا به دلیل کندن موها توسط بیمار ایجاد می‌شود و در کودکان نسبت به بزرگسالان و خانم‌ها نسبت به آقایان شایع‌تر است. این بیماری معمولاً در ابتدای کودکی و نوجوانی شروع می‌شود.

تظاهر آن معمولا در ناحیه اسکالپ و گاهی در ناحیه ابروها و مژه‌ها دیده می‌شود. ناحیه درگیر شکل عجیب و حاشیه نامنظم و موهایی با اندازه‌های مختلف دارد. برای درمان ریزش موی تریکوتیلومانیا از رفتار درمانی یا دارو درمانی استفاده می‌شود.

تریکوتیلومانیا جز بیماری‌های روانپزشکی و در گروه اختلالات کنترل تکانه قرار می‌گیرد.

کاشت مو چیست؟

افزایش جذابیت چهره با داشتن موهایی زیبا و پرتراکم از نکات بدیهیست که رسیدن به این مهم دور از دسترس نیست. عمل زیبایی کاشت مو طبیعی باعث شده تا فولیکول های مو که آسیب دیده و یا دچار ریزش شده اند، ترمیم یافته و دوباره رشد نمایند. این فرایند از سه مرحله برداشت واحدهای فولیکولار مو (گرافت مو) از محل اهدا کننده (بانک مو)، آماده سازی گرافت ها و مرحله آخر کاشت گرافت تشکیل می شود.

برای انجام عمل زیبایی پیوند مو از موهای طبیعی موجود بر سطح پوست بدن یا سر خود متقاضی استفاده خواهد شد. نقاط مورد نظر و مناسب اهدا کننده فولیکول مو از نظر پزشکان، پشت سر حدفاصل دو گوش و بخشی زیر گردن خواهد بود.

چرا که این ناحیه به دلیل شباهت و یکسان بودن به موهای وسط سر از لحاظ ضخامت و طول مناسب تر خواهند بود. در موارد خاص در صورتی که نیاز باشد از موهای بخش هایی از بدن مانند قفسه سینه نیز برای افراد استفاده می شود. به طور کلی دو روش برای برداشت گرافت های مو از پشت سر بیمار وجود دارد که میتوان از آن به عنوان روش جراحی و روش غیر جراحی نام برد.

بانک مو چیست؟

حال به اینجا می رسیم که بانک مو کجاست؟ در زمان عمل کاشت مو چه استفاده ای از آن می شود؟ بانک موی ضعیف چیست و پیوند مو از بدن به سر چگونه است؟

اگر شما هم این سئوالات برایتان پیش آمده در پاسخ باید بدانید که بانک مو ناحیه ای از پوست بدن است که دارای موهای مقاوم و قوی در برابر ریزش مو است. از این رو در زمان جداسازی و استخراج گرفت های مو از این ناحیه آنها را با استفاده از دستگاه های مخصوص (البته در روش کاشت مو Sut) جدا کرده و به دقت در بخشی از سر که موها در آن کم پشت شده و یا دچار طاسی شده، کاشته می شوند.

بهترین حالت این است که بانک مو از نواحی پشت سر انتخاب شود چرا که در این بخش از سر فولیکول های مو بسیار مقاوم ترند و به دلایل هورمونی ریزش آنها بسیار کم است. همچنین نواحی اطراف گوش ها. این تارهای موها به دلیل مقاوم بودن در برابر ریزش، زمانی که به جلوی سر – ناحیه ای که دچار ریزش شده – منتقل می شوند، همچنان به رشد خود ادامه می دهند.

از این رو پس از مدتی ناحیه کم پشت و یا خالی شده از موها بار دیگر صاحب مو می شوند و بعد از گذشت مدت کوتاهی کوچکترین اثری از عمل جراحی بر روی سر فرد باقی نمی ماند و وی براحتی و با خیال راحت می تواند به کار و امور روزمره خود بپردازد.

مراحل انجام کاشت مو

در کاشت مو، فولیکول‌های از بانک مو برداشته می‌شوند. بانک مو به بخشی از بدن گفته می‌شود که حاوی موهای مقاوم به ریزش است. به طور معمول از ناحیه‌ی گیج‌گاهی و پشت سر به عنوان بانک مو استفاده می‌شود؛ اما امکان استفاده از موهای بدن یا صورت نیز به عنوان بانک مو وجود دارد.

موهایی که از بانک مو به ناحیه‌ی گیرنده انتقال می‌یابند، مانند موهای طبیعی رشد می‌کنند و دائمی هستند. چون در واقع این واحد مو ساز یعنی فولیکول‌ است که انتقال می‌یابد، فرآیند مو سازی تا آخر عمر ادامه خواهد داشت. پس از این که موهای کاشته شده بلند شدند، شما می‌توانید مانند موهای طبیعی با آن‌ها برخورد کنید. مثلاً می‌توانید آن‌ها رنگ کنید، سشوار بکشید و حالت دهید.

کشور ما در زمره‌ی کشورهای سرآمد در زمینه‌ی کاشت مو است. به همین دلیل کلینیک‌ها و مراکز درمانی تخصصی فراوانی به کاشت مو مشغول هستند و در منابع فارسی مقالات بسیاری در مورد کاشت مو یافت می‌شود. بسیاری از این مطالب از لحاظ علمی نادرست، گمراه کننده و یا مبهم هستند. این مسئله موجب گیج شدن متقاضی کاشت مو، تصمیم گیری غلط و در نهایت شکست کاشت و پشیمانی بعد از آن می‌شود.

یکی از این موارد گمراه کننده، معرفی بهترین روش کاشت مو است. به طور کلی نمی‌توان گفت که یک روش کاشت مو، بهترین است و نسبت به دیگران برتری دارد. هر کدام از روش‌های کاشت مو مزایا و معایبی دارند که باید به دقت بررسی شود. عوامل بسیاری مانند سفتی پوست سر، میزان ریزش، تراکم بانک مو، تراکمی که برای کاشت مد نظر دارید و بسیاری از موارد دیگر بر انتخاب روش کاشت مو موثر هستند.

انواع روش های کاشت مو

کاشت مو FUT :

این روش یکی از قدیمی ترین روش های اولیه کاشت موی سر بود که در آن فرد با استفاده از مقدار زیادی دارو بیهوش می کردند. بخش هایی از پوست پشت سر که دارای بانک موی مناسبی بود، از جا بریده شده و در نواحی جلوی سر که دچار ریزش مو و یا طاسی شده بود، پیوند زده می شد. این روش عوارض جانبی زیادی از جمله کم بودن تعداد گرفت های کاشته شده، بیهوشی، درد های پس از عمل، بجا ماندن خط بخیه کاشت مو (اسکار مو) بود. از این رو پس از مدتی روش های جدیدتری جهت درمان ریزش مو و کاشت موی سر مورد استفاده قرار گرفت.

کاشت مو FIT :

پس از مدتی روش کاشت مو FIT توسط محققان و کارشناسان علم کاشت مو عرضه شد که از روش FUT بهتر بود و تعداد گرفت های کاشته شده و نتیجه نهایی کاشت مو بسیار بهتر بود اما این روش هم معایب خاص خود را داشت مانند دوران نقاهت، نیاز به استراحت بعد از عمل، خونریزی، نیاز به جلسات مکرر، تورم در برخی نواحی سر و… که همه اینها موجب شدند این تکنیک هم پس از مدتی از رونق بیفتد.

در این تکنیک کاشت مو، تارهای مو از بخش هایی از نواحی مختلف پشت سر جهت پیوند زدن به نواحی دچار ریزش، کنده و در آنجا پیوند زده می شد. در واقع این روش نوع پیشرفته و بهبود یافته تکنیک کاشت مو FUT بود.

کاشت مو BHT :

این روش مشابه روش های دیگر بود با این تفاوت که در این تکنیک کاشت موی سر، از نواحی دیگر بدن موها کنده و به نواحی از سر که دچار طاسی یا ریزش مو شده بودند، پیوند زده می شد. این روش هم عوارض و معایب خاص خود را داشت و بازدهی لازم و نتایج عالی را در بر نداشت.

کاشت مو SUT :

این روش کاشت موی سر، در حال حاضر بهترین روش است که برای بسیاری از مراجعه کنندگان و افرادی که دچار مشکل ریزش موهای سر شده اند، بکار گرفته می شود. این روش دارای کمترین عوارض است و عمل جراحی آن بسیار ساده و بی دردسر صورت می گیرد.

نتایج عمل ماندگار و عالی بوده و این روش امروزه در بهترین کیلینک های کاشت مو در جهان مورد استفاده قرار می گیرد. بر خلاف روش های قبلی که عمل به صورت دستی انجام می شد، در این روش از دستگاه های پیشرفته استفاده می شود.

جدیدترین و کامل ترین روشی که برای کاشت موی سر تاکنون معرفی شده است، کاشت مو به روش sut نام دارد. در این روش تا ۱۴۰۰۰ تاری موی واقعی را می توان کاشت کرد و بدون جراحی، بدون درد، بدون خونریزی و دوران نقاهت می باشد از مزایای این روش انجام کاشت مو با دستگاه اتوماتیک می باشد و حتی رکورد کاشت ۶۰ تار مو در یک سانتی متر بنام این روش ثبت شده است.

مراحل رشد مو بعد از کاشت

دوره رشد موهای کاشته شده معمولا یک پروسه نسبتا طولانی مدت است و یکی از مراحل کاشت مو با حساسیت بسیار بالاست. زیرا نتیجه‌ی تمام تلاش‌ها و مراقبت‌های پزشک و بیمار در این دوره مشخص می‌شود.

مراحل رشد مو از ثانیه‌ی اول پس از کاشت مو آغاز شده و ممکن است بین یک تا دو سال (بسته به نوع روش کاشت مو) طول بکشد. آشنایی با مراحل بعد از کاشت موی سر باعث می‌شود تا بتوانید با آگاهی بیشتری از موهای کاشته شده مراقبت کرده و درصد موفقیت عمل را افزایش دهید. به طور کلی این بخش از روند کاشت مو به اختصار شامل موارد زیر است:

هفته اول بعد از کاشت مو: این زمان مهمترین و حساس‌ترین دوره پس از کاشت مو است. زیرا فولیکول‌های کاشته شده در این دوره در حال تثبیت هستند و به مراقبت بیشتری نیاز دارند. ایجاد ورم در صورت به خصوص در منطقه پیشانی و وجود دلمه و قرمزی در پوست سر در این دوره طبیعی است.

هفته دوم بعد از کاشت مو: در این هفته ورم و قرمزی‌ها باید کاملا برطرف شده یا ناچیز باشد. همچنین در محل موهای کاشته شده پوسته خشک شده ایجاد می‌شود که با شستشوی اصولی (مطابق دستور پزشک) تا پایان هفته دوم از بین می‌رود.

هفته سوم بعد از کاشت مو: در این هفته ممکن است موهای کاشته شده شروع به ریزش کند و این موضوع تا پایان ماه اول ادامه داشته باشد. ریزش موها کاملا طبیعی است و به دلیل شوک وارد شده به فولیکول موها است. البته این ریزش فقط مربوط به تارهای موی جدید است و فولیکول‌های مو سالم باقی می‌مانند. پس از این ریزش فولیکول‌ها وارد فاز استراحت خواهند شد.

ماه دوم تا چهارم بعد از کاشت مو: در این مرحله رشد موهای جدید آغاز می‌شود. البته موهای جدید نازک و کم‌پشت هستند. همچنین در این دوره ناحیه اهداکننده مو نیز کاملا بهبود پیدا می‌کند و قرمزی آن برطرف می‌شود.

ماه پنجم تا نهم بعد از کاشت مو: رشد موهای جدید به اندازه‌ای می‌رسد که کاملا قابل مشاهده است و حتی می‌توان آن را کوتاه کرد. در اواخر این مرحله زمانی، تغییرات محسوسی در موهای جدید ایجاد می‌شود و شروع به ضخیم و پرپشت شدن می‌کنند. معمولا موهای کاشته شده در بیشتر افراد بین ماه ۶ تا ۹ پس از کاشت به ۶۰ درصد رشد خود می‌رسد (منبع).

سال اول بعد از کاشت مو: رشد موهای کاشته شده در پایان سال اول به ۹۰ درصد رسیده و نتیجه کاشت مو مشخص می‌شود.

سال دوم بعد از کاشت مو: رشد موها از نظر ضخامت و حالت کامل می‌شود. پس از این مدت با توجه به میزان تراکم موهای کاشت شده می‌توان برای کاشت مجدد در صورت نیاز اقدام کرد.

ریزش مو بعد از کاشت تا کی ادامه دارد

ریزش مو پس از انجام کاشت مو شایع است. این یک عارضه جانبی موقت (و بسیار نگران کننده) جزئی از روند درمان ترمیم مو است. اغلب افراد فکر می‌کنند موهایی که پس از کاشت می‌ریزند همان موهای پیوند شده است اما اینطور نیست و فقط ساقه‌ها ریزش می‌کنند و پیازه مو در جای خود باقی می‌ماند. مطالعات منابع معتبر گزارش کرده‌اند که میزان بقای فولیکول‌های پیوند زده شده حدود بیش از ۹۰٪ تا ۱۰۰٪ است.

در واقع ریزش موهای کاشته شده ۲ تا ۳ هفته بعد از ایمپلنت طبیعی است و راه را برای رشد موهای جدید باز می‌کند (توجه داشته باشید که ریزش گرافت در چند روز اول پس از کاشت مو بسیار نادر می‌باشد). اکثر افراد ۸ تا ۱۲ ماه پس از جراحی رشد موهای جدید را مشاهده خواهند کرد؛ البته آغاز رویش مجدد موهای کاشته شده بعد از سه ماه است و با گذشت زمان به سرعت و کیفیت آن افزوده می‌گردد.

مزایای کاشت مو

ظاهر بهتر

اکثر افرادی که با مسائل مربوط به ریزش مو درگیر هستند، همچنین بیان می‌کنند که از چیزی که در آینه می‌بینند نفرت دارند. این احساس زشت یا غیر طبیعی بودن به دلیل نازک بودن موها یا طاسی با کاشت مو برطرف می‌شود، زیرا اکنون این ناحیه بی‌مو را با موهایی جایگزین می‌کنید که باعث جذابیت و جوانی دوباره شما می‌شود.

مزایای روانشناختی

مزایای رویه‌ای زیادی وجود دارد که جراحی کاشت مو می‌تواند به ارمغان بیاورد. اما افراد بسیاری هستند که به دنبال مزایای روانشناختی این عمل می‌باشند. بسیاری از افرادی که از طاسی رنج می‌برند، معمولا افرادی هستند که در معرض افسردگی هستند. اعتماد به نفس و عزت نفس پایین در آن‌ها شایع است. همچنین باعث خجالت زدگی در اجتماع می‌شود.

افزایش اعتماد به نفس

یکی از مزایایی که عمل جراحی کاشت مو می‌تواند به همراه داشته باشد این است که بیماران انگیزه بیشتری پیدا می‌کنند. اعتماد به نفس آن‌ها افزایش می‌یابد. جراحانی که روش‌های کاشت مو را انجام می‌دهند، به بیماران خود خدمات با کیفیت ارائه می‌دهند. به این ترتیب، بیمار قادر خواهد بود تمام اضطراب‌هایی را که داشته فراموش کند و اعتماد به نفس خود را به دست آورد.

پیشرفت‌های فوق العاده در آینده

علاوه بر این، انجام کاشت مو همچنین می‌تواند فاکتور خوبی برای شما در محل کار باشد. از آن جایی که اعتماد به نفس خود را دوباره به دست می‌آورید، می‌توانید روی کار خود تمرکز کنید و تمام تلاش خود را برای تاثیرگذاری به کار بگیرید. علاوه بر آن، هنگام ارائه پیشنهاد به کارفرمایانتان، خجالت نخواهید کشید. کاشت مو تا کنون موثرترین درمان برای طاسی بوده است.

این جراحی در صورتی که با دقت کامل انجام شود، ظاهری طبیعی به موهای شما می‌بخشد. با این کار، شما قادر به تغییر دید نامناسب از سوی افراد دیگر و شوخی‌های خجالت آور از سوی دوستان خود خواهید بود. نتایج به نوعی آهسته است، اما بسیار طبیعی خواهد بود. از این رو، به شما کمک می‌کند اعتماد به نفس خود را در هنگام ملاقات با دیگران به دست آورید.

امنیت

یکی از مزایای کاشت مو این است که کاملا ایمن و طبیعی است. در این فرآیند هیچ مواد شیمیایی یا داروهای خاصی استفاده نمی‌شود که به موهای شما آسیب برساند. در میان تمام روش‌های رشد مو، جراحی پیوند مو طبیعی‌ترین می‌باشد. نتایج بسیار خوب است به طوری که اکثر افراد قادر به تشخیص انجام این عمل در شما نخواهند بود.

ظاهر طبیعی

برای سال‌ها مردمی که از کاشت مو و چیزهایی مانند کلاه گیس استفاده می‌کردند تا مشکلات مربوط به ریزش موی خود را پنهان کنند، مورد تمسخر قرار می‌گرفتند، زیرا زمانی که از این روش‌ها استفاده می‌کردند، خنده‌دار یا بسیار تابلو به نظر می‌رسیدند. به لطف پیشرفت‌های تکنولوژی و تکنیک‌های جدید، جراحان توانسته‌اند طرز کارشان را کامل کنند و اکنون نتایج کاشت مویی را حاصل نمایند که بسیار طبیعی است و بسیاری از افراد حتی نمی‌توانند متوجه انجام این کار شوند.

رفع دائمی کچلی

هنگامی که صحبت از درمان ریزش موی مردانه می‌شود، تنها راه موجود برای خداحافظی کامل با همه مشکلات مربوط به طاسی، انجام پیوند مو می‌باشد. به این دلیل که هنگامی که جراح نواحی آسیب دیده شما را ترمیم می‌کند، هرگز نگران ریزش مو یا طاسی نقطه‌ای مجدد نخواهید بود، زیرا این عمل جراحی با همه این مشکلات مقابله می‌کند. همچنین، همان طور که آمار نشان می‌دهد، روش‌های کاشت مو معمولا میزان موفقیت بسیار بالایی به همراه دارند.

مراقبت کم

یکی دیگر از فواید کاشت مو این است که بعد از انجام این فرآیند نیاز به حداقل مراقبت از نواحی جراحی شده خود دارند. این مسئله به این دلیل است که موهای پیوند شده به طور موثری مانند موهای معمولی رفتار می‌کنند، بنابراین شما مجبور نیستید از هیچ گونه مواد شیمیایی یا شامپوی خاص برای حفظ تراکم مناسب استفاده کنید. همچنین باید توجه داشته باشید که این روش یک فرآیند یک جلسه‌ای است، بنابراین لازم نیست که بارها و بارها به پزشک خود مراجعه کنید.

مناسب هم برای زنان و هم مردان

اگرچه جراحی ترمیم مو برای ۹۰ درصد از مردان طاس مناسب است، اما زنان نیز می‌توانند متقاضی خوبی برای کاشت مو باشند.

دوره بهبودی کوتاه

مدت زمان لازم برای بهبودی از جراحی پیوند مو در بیماران متفاوت است. به طور کلی، اکثر افراد برای بهبودی نیاز به سه تا چهار روز دارند. بیماران می‌توانند بعد از ۳ تا ۴ روز به زندگی عادی خود بازگردند و فعالیت‌های معمول روزانه خود را ادامه دهند. پس از این که فرآیند بهبودی ۳-۴ روزه پایان یافت، فولیکول‌ها زیر پوست سر خواهند بود.

عوارض جانبی بسیار کم

یکی از فواید کاشت موی طبیعی این است که خطر بروز عفونت بسیار کم است. هر گونه ناراحتی که مربوط به عمل می‌شود نیز باید بعد از گذشت سه یا چهار روز تسکین یابد.

توانایی رشد مو

پس از کاشت مو، باید منتظر رشد موی جدید باشید. نتایج بهینه در طی چهار ماه تا یک سال مشاهده می‌شوند. مویی که پیوند شده باید زمخت‌تر، پرتر و ضخیم‌تر باشد. سرعت رشد موها می‌تواند به نوع پیوند موی شما بستگی داشته باشد. به عنوان مثال با انجام روش FUE، موهایی که پیوند شده‌اند، به صورت یک مو رشد خواهند کرد. بعدها، بسته به شرایطی که قبل از عمل وجود داشته است، به موهای دوگانه یا سه گانه تبدیل خواهند شد.

معایب کاشت مو

این را هم باید بدانید که برخی از معایب این عمل زیبایی کوتاه‌مدت و خفیف، و برخی بلندمدت و مزمن هستند و البته رعایت نکات و دستورالعمل‌های پزشکی قبل و بعد از عمل می‌تواند در کاهش معایب ناشی از آن تأثیر زیادی داشته باشد.

از معایب احتمالی کاشت مو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بی‌حسی پوست سر: در روش‌های معمول کاشت مو مثل FUE و SUT به دلیل تراشیدن پوست سر برای برداشتن فولیکول پیوندی، بخشی از عصب‌ها قطع می‌شوند. این عارضه باعث بی‌حسی موقت می‌شود و تا مدتی کمتر از یک هفته طول می‌کشد. در روش‌های کاشت مو بدون جراحی چنین عارضه‌ای را تجربه نخواهید کرد.

باقی ماندن جای زخم: با انتخاب شیوه‌های مرسوم کاشت مو، جای تراشیدن سر به‌صورت زخم باقی می‌ماند. البته جای نگرانی نیست و این مسئله تا چند ماه پس از کاشت مو بهبود می‌یابد. در شیوه‌ای دیگر مانند کاشت مو بدون بانک مو این عارضه کمتر مشاهده می‌شود.

درد: داشتن درد تا مدتی پس از کاشت مو از رایج‌ترین عوارض به حساب می‌آید. راهکار این مسئله داروهای بی‌حسی حین عمل و مسکن بعد از عمل است.

سکسکه: به دلیل آسیب وارده به سلول‌های عصبی هم‌زمان با تراشیدن سر، ممکن است فرد بیمار تا چند روز پس از عمل دچار سکسکه شود.

رشد موها زیر پوست: این عارضه که زیبایی سر را مخدوش می‌کند، به دلیل رشد فولیکول پیوندی زیر پوست اتفاق می‌افتند. در موارد معدودی ممکن است این عارضه به عفونت منجر شود که باید فوراً به اطلاع پزشک برسد.

شل شدن پوست سر: اگر از شیوه FUE کاشت مو انجام داده‌اید به احتمال زیاد تجربه شل شدن پوست سر را داشته‌اید. این اتفاق تا چندین ماه ادامه دارد و گاهی این سستی ادامه‌دار خواهد بود.

کیست: ایجاد کیست‌هایی به رنگ بنفش از رایج‌ترین عوارض کاشت مو به شیوه تراشیدن پوست سر هستند. این کیست‌ها درد ندارند و پس از مدت کوتاهی از بین می‌روند.

حساسیت و خارش زیاد: این عارضه از نشانه‌های بهبودی پوست سر پس از کاشت مو است. خارش، نشان‌دهنده خون‌رسانی به محل زخم است که تا مدتی کوتاه ادامه‌ دارد.

خونریزی: در اثر تراشیدن پوست سر قطعاً خونریزی محدودی ایجاد می‌شود که ممکن است در حین عمل قطع شود یا تا زمان کمی ادامه داشته باشد. زمان خونریزی خیلی زیاد نیست و با گاز استریل این مشکل حل می‌شود. افراد سیگاری بیشتر با این مسئله مواجه می‌شوند.

تورم: به طور معمول جلوی سر که محل دریافت پیوند مو است تا پنج روز متورم خواهد بود. داروهایی برای این مسئله وجود دارد که پزشک برای شما تجویز می‌کند.

عفونت: هرچند عفونت از عوارض رایج کاشت مو نیست اما می‌تواند به وجود بیاید و عارضه‌ای دردناک باشد. این مشکل در صورتی که ادامه‌دار نباشد با دارو قابل رفع است در غیر این صورت حتماً باید مورد بررسی پزشک قرار گیرد.

رشد موهای نازک و ریزش مو: در مواردی ممکن است موهایی که بعد از پیوند فولیکول رشد می‌کنند نازک باشند. این مشکل ظرف چند ماه باید مرتفع شود. ریزش مو عارضه‌ای مشابه است که به دلیل جابه‌جایی فولیکول‌ها اتفاق می‌افتد و پس از مدتی که ریزش کامل شد مرتفع می‌شود.

هیپوپیگمنتاسیون: هیپوپیگمنتاسیون همان کمرنگ شدن پوست سر است که از ماندگارترین عوارض کاشت مو محسوب می‌شود. این عارضه به خصوص در FUE و SUT رایج است.

سرگیجه: این عارضه ناشی از تراشیدن پوست سر و کاشت مو نیست بلکه به خاطر داروهای بی‌حسی است که برای کاشت مو اجتناب‌ناپذیر است.

غیرقابل برگشت بودن: اگر به دلیل مشکلات ناشی از پیوند نادرست و ژنتیک افراد بخشی از موهای کاشته شده شروع به ریزش کند؛ ممکن است که این موها غیرطبیعی به نظر برسند و ظاهری ناخوشایند را به‌وجود آورند. از آنجایی که این روش غیر قابل‌برگشت است، راهی جز کاشت مجدد مو پیش روی بیمار نیست که این موضوع یکی از معایب کاشت مو است.

کاندیدا مناسب کاشت مو

در مراحل کاشت مو شما باید مشخص کنید که آیا واقعا به کاشت مو نیاز دارید؟ اگر نیاز دارید، آیا می‌توانید از روش‌های کاشت موی طبیعی استفاده کنید یا باید به سراغ سایر روش‌ها نظیر روش PRP، روش مزوتراپی یا کاشت مو HRT بروید؟ برای پاسخ به این پرسش‌ها باید با کاندیدای کاشت مو آشنا شوید. این افراد عبارتند از:

سن مناسب کاشت مو بیشتر از ۲۵ سال است. زیرا در افراد کوچکتر از ۲۵ سال زمان زیادی از ریزش موهای آنها نگذشته است و به احتمال زیاد ریزش مو ادامه خواهد داشت.

افرادی که ریزش موی آنها ناشی از آلوپسی آندروژنی، مشکلات هورمونی و ژنتیکی، سوختگی، آسیب و بیماری درمان شده است، کاندید مناسبی برای کاشت مو هستند.

افرادی که از ریزش مو با الگوی نامشخص، ریزش موی سکه‌ای (آلوپسی آره‌آتا) یا ریزش مو به علت بیماری‌های زمینه‌ای و درمان نشده رنج می‌برند، در انتخاب روش کاشت مو محدودیت‌های زیادی دارند.

شدت طاسی در افراد مهم‌ترین عامل تعیین کننده کاندیدای کاشت مو می‌باشد. زیرا افرادی که از بانک موی مناسبی برخوردار نباشند، نمی‌توان تراکم لازم پس از عمل را در آنها ایجاد نمود.

اشخاصی که از روش‌های قدیمی کاشت مو استفاده کرده و از ظاهر موی کاشته شده راضی نیستند، تحت شرایط خاصی می‌توانند مجددا کاشت مو داشته باشند.

خانم‌ها هم می‌توانند کاندید مناسب کاشت مو باشند. البته در این شرایط الگوی ریزش مو باید مشابه آقایان و به صورت موضعی باشد.

افرادی که بانک موی مناسبی ندارند، سابقه ابتلا به کلوئید دارند و یا ریزش موی آنها ناشی از شیمی‌درمانی است، کاندید مناسبی برای کاشت مو نیستند (منبع).

با توجه به موارد فوق، توصیه می‌کنیم قبل از کاشت مو به یک متخصص پوست و مو مراجعه کرده و علت ریزش مو را مشخص کنید. مشخص شدن علت می‌تواند شما را در انتخاب بهترین روش درمان کمک کند.

هزینه کاشت مو

در مرحله بعدی از مراحل کاشت مو باید بودجه‌ای که قصد دارید برای کاشت مو هزینه کنید را مشخص کنید. طور کلی دو پارامتر در تعیین هزینه کاشت مو موثر است: نوع تکنیک استفاده شده برای کاشت مو و تعداد گرافت‌های مورد نیاز برای کاشت. تکنیک‌های مختلف کاشت مو نظیر FUT، FIT و SUT قیمت متفاوتی دارند.

در این موارد هرچه از ابزارها و دستگاه‌های جدیدتر و پیشرفته‌تری برای کاشت مو استفاده شود، هزینه عمل بیشتر خواهد بود. از طرفی تعداد گرافت‌های مورد نیاز برای کاشت مو هم تاثیر مستقیمی در قیمت کاشت مو دارد. تعداد گرافت‌های مورد نیاز بر اساس وسعت طاسی تعیین می‌شود. در کنار این موارد باید توجه داشته باشید که قیمت کاشت مو با کاشت ابرو، ریش و سبیل متفاوت خواهد بود. همچنین شهرت و موقعیت جغرافیایی کلینیک و پزشک هم در تعیین قیمت موثر است.

عوامل مؤثر بر قیمت کاشت هر تار مو

 برای اکثر افرادی که متقاضی کاشت مو هستند، هزینه مهم است و سعی می‌کنند تا کمترین هزینه کاشت مو را پرداخت کنند. هرچند نباید هزینه باعث شود تا سراغ مراکزی بروید که در آنها این عمل به خوبی انجام نمی‌گیرد؛ اما ممکن است محدودیت هزینه داشته باشید. با این حال بهتر است بدانید که مراکز معتبر، هزینه مناسب را برای کاشت مو مراجعه‌کنندگان تعیین می‌کنند. قیمت به شرایط مختلفی بستگی دارد. در ادامه عوامل مؤثر بر هزینه کاشت را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

وضعیت بانک مو

بانک مو بخش مهمی است که قبل از پیوند مو با حساسیت بالا بررسی می‌شود تا بتوان میزان موفقیت و تراکم کاشت مو را بر اساس آن تعیین کرد. وضعیت بانک مو بر روی قیمت نیز مؤثر است.

در اصل بخشی از هزینه پیوند مو مربوط به پروسه برداشت مو است. اگر تراکم در قسمت بانک مو مناسب باشد، با برداشتن گرافت‌های مورد نیاز می‌توان به راحتی عمل کاشت مو را انجام داد و زمان کمتری توسط پزشک برای برداشت مو صرف می‌شود. پزشک با توجه به اینکه هزینه کاشت مو با زمانی که پزشک برای عمل می‌گذارد، رابطه مستقیم دارد، پس هر چه وضعیت بانک مو بهتر باشد، هزینه هم مناسب‌تر است. کمترین هزینه کاشت مو برای کسانی که بانک مو مناسبی دارند.

تعداد گرافت ها

یکی دیگر از موارد مؤثر بر روی قیمت کاشت تار مو، تعداد گرافت‌هایی است که از بانک مو برداشت شده و به ناحیه طاسی انتقال داده می‌شود. هر چه تعداد گرافت‌ها بیشتر باشد، زمان بیشتری برای کاشت مو صرف می‌شود و بدین صورت هزینه کاشت مو نیز افزایش می‌یابد.

متد انتخابی برای کاشت مو

روش‌های مختلفی برای پیوند موی طبیعی وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب مربوط به خود را دارند. گاهی اوقات یک روش برای فردی ممکن است قابل اجرا نباشد. در جلسات مشاوره‌ای که با بیمار ترتیب داده می‌شود، روش انتخابی برای پیوند مو نیز بررسی می‌شود. از این رو قیمت کاشت هر تار مو به روش انتخابی بستگی دارد؛ زیرا هر روش هزینه مربوط به خود را داراست.

انتخاب کلینیک و پزشک

هر کلینیک و پزشک با توجه به روش‌های درمانی و خدماتی که ارائه می‌دهد، هزینه و تعرفه مشخصی برای کلینیک خود در نظر می‌گیرد. از طرفی قیمت کاشت هر تار مو رابطه مستقیمی با خدمات، دستگاه‌های مورد استفاده و … دارد.

میزان طاسی سر

افرادی که متقاضی پیوند موی طبیعی هستند، میزان طاسی و کم پشتی مو در آنها متفاوت است. هرچه میزان طاسی بیشتر باشد، به تعداد گرافت بیشتری برای کاشت نیاز است. قیمت کاشت هر تار مو در میزان طاسی یا تعداد گرافت‌های مورد نیاز، تعیین کننده هزینه نهایی کاشت مو است.

سن فرد متقاضی

از عوامل دیگری که برای کاشت مو به آن توجه می‌شود، سن فرد متقاضی است. البته باید بدانید که در سنین پایین معمولاً کاشت مو انجام نمی‌گیرد. تا زمانی که میزان طاسی کامل شود و فرد حالت ثابتی را در ریزش موی خود ببیند، بهتر است این عمل به تعویق افتد. هم چنین شرایط فرد متقاضی باعث می‌شود تا قیمت برای او تعیین شود. کمترین هزینه کاشت مو برای افراد در سنین جوانی تا میانسالی است. در سنین بسیار بالا ممکن است به دلیل بانک موی نامناسب، نیاز به داروهای تقویت کننده بیشتر و … هزینه کاشت مو افزایش یابد.

آیا هزینه کاشت مو توسط بیمه تکمیلی قابل پرداخت است؟

قیمت کاشت مو تهران برخی را به این فکر می‌اندازد که از حمایت بیمه دهندگان استفاده کنند. خوب است بدانید که سازمان‌های بیمه‌گر غالبا هزینه متدهایی که در حوزه مراقبت از زیبایی صورت می‌گیرند را پوشش نمی‌دهند.

از آنجایی که ایمپلنت مو نیز جزو روش‌های زیبایی دسته بندی می‌شود، بدیهی است که بیمه‌گران کمک هزینه‌ای را برای آن در نظر نمی‌گیرند. البته در مواردی که فرد موهای خود را در اثر حوادثی همچون تصادف و آتش سوزی‌های خاص از دست بدهد ممکن است بیمه خسارت آن را تقبل نماید و مبلغی را برای کمک به بازیابی مو اختصاص دهد. برای اطلاع بیشتر و دقیق‌تر لازم است با یکی از شعبات بیمه‌گر خود تماس بگیرید.

کم هزینه ترین روش کاشت مو

برخی از افرادی که دچار ریزش مو شده‌اند، به دنبال متدی با هزینه اقتصادی و نتیجه عالی می‌گردند؛ یکی از این متدها، کاشت مو به روش FUT است. علت به صرفه بودن قیمت این متد این است که زمان کمتری نسبت به سایر روش‌های کاشت نیاز دارد، برداشت گرافت مو از ناحیه بانک مو سریع است و بدون استفاده از دستگاه‌های پیشرفته انجام می‌گیرد. طی این روش سنتی، یک لایه پوست حاوی فولیکول مو، از ناحیه پشت سر برداشته شده و سپس ناحیه مورد نظر را بخیه می‌زنند؛ این متد برای افرادی که طاسی گسترده دارند نیز بهترین گزینه به حساب می‌آید.

در مقابل، کاشت مو به روش FIT یا همان FUE و سایر متدهایی که از این روش پیروی می‌کنند، به دلیل آن که نیازمند استخراج تکی و جداگانه فولیکول‌های مو هستند، نیاز به زمان و دقت بیشتر دارند و همین امر باعث می‌شود که هزینه بیشتری نسبت به روش FUT داشته باشند. برخی از این متدها مانند کاشت مو به روش SUT ، از دستگاه‌های قلمی مخصوص برای استخراج و کاشت فولیکول کمک می‌گیرد که هزینه کارکرد دستگاه نیز به قیمت ذکر شده اضافه خواهد شد.

کاشت مو به روش SUT و هزینه آن

در کاشت مو به روش SUT، همانطور که اشاره شد، برداشت فولیکول‌های مو توسط یک دستگاه کاملا اتوماتیک انجام می‌شود و از این رو، جدیدترین روش کاشت مو در ایران نیز به شمار می‌آید. با وجود اینکه دستگاه مذکور، از سرعت عمل بالایی برخوردار است، اما دقت کمتری نسبت به روش FIT که به صورت دستی انجام می‌شود، دارد. بنابراین می‌توان گفت که هزینه کاشت مو به روش SUT نسبت به روش FIT کمتر می‌باشد.

به عنوان مثال اگر در کاشت مو به روش FIT به تعداد بیش از ۲۴۰۰ گرافت مو برای کاشت نیاز باشد این عمل ۲ روز به طول خواهد انجامید و در نتیجه‌ی طول کشیدن روند کاشت، هزینه نیز افزایش خواهد داشت. برای آگاهی بیشتر و اطلاع از اینکه کدام روش را بهتر است که برای کاشت موی خود انتخاب کنید، می‌توانید مقاله ما در سایت رز تحت عنوان “بهترین روش کاشت مو” را مطالعه نمایید.

هزینه پایین کاشت مو در مراکز غیر معتبر

گاهی در برخی موارد ما شاهد کاشت مو با قیمت پایین هستیم که با در نظر گرفتن حجم کار انجام شده، دستمزد پزشک و تیم او، مواد مصرفی و … بسیار عجیب و غیر قابل اطمینان می‌باشد. معمولا هزینه‌های بسیار بالا و بسیار پایین نشان دهنده کیفیت کار نیست و توصیه می‌شود که فریب چنین مراکزی را نخورید. بهتر است قبل از انتخاب مرکز زیبایی مورد نظرتان، تحقیقات کاملی را انجام دهید و با علم بر تجربه کلینیک و پزشک آن، اقدام به کاشت مو نمایید.

بسیار دیده شده است که فعالیت کلینیک‌های غیر معتبر به دلیل رعایت نکردن اصول بهداشتی، عدم حضور پزشک متخصص، نداشتن مجوز و غیر بهداشتی بودن محیط کاشت بعد از گذشت مدتی، توسط سازمان‌های مرتبط متوقف شده است. جالب است بدانید که برخی از این مراکز از آرایشگران به جای پزشکان آموزش دیده و باتجربه استفاده می‌کرده‌اند که به دلیل عدم توانایی کافی آن‌ها، موجب به بارآمدن فاجعه شده‌اند.

بررسی هزینه‌های جانبی کاشت مو

در محاسبه هزینه تقریبی کاشت مو باید هزینه‌های جانبی آن را نیز در نظر گرفت. شما اضافه بر هزینه کاشت مویی که در کلینیک پرداخت خواهید کرد، باید اقلام مصرفی خاصی را برای مراقبت از نتایج پیوند مویتان تهیه نمایید که هرکدام هزینه جداگانه‌ای خواهند داشت. به عنوان مثال خرید داروهای مسکن، آنتی بیوتیک‌ها، پمادهای ترمیم کننده، کلاه و یا دستمال سر و … از جمله این موارد هستند.

کاشت مو

کلینیک بین المللی پوست مو زیبایی آراد-کاشت مو

هزینه‌های آزمایشات قبل از کاشت

شاید تعرفه کاشت مو در ایران ثابت نباشد اما آزمایشاتی که قبل از انجام آن در نظر گرفته می‌شوند همگی هزینه‌ای مشخص دارند که طبق مصوبه وزارت بهداشت تعیین می‌گردند. آزمایشات مورد نیاز (شامل CBC، PT، PTT و…) همگی تحت پوششدهی بیمه قرار دارند و متقاضیان برای آن هزینه زیادی نمی‌کنند. هرساله قیمت آزمایشات قبل از کاشت تغییر می‌کند و برای اطلاع دقیق از آن‌‌ها می‌توانید به وبسایت‌های رسمی تحت نظر وزارتخانه و یا آزمایشگاه‌های تشخیص طبی مراجعه نمایید.

مراقبت های قبل از کاشت مو

همان طور که گفته شد برای داشتن پیوند مو ایده‌آل و رضایت‌بخش مراقبت‌های قبل از کاشت مو و بعد از آن را باید به طور منظم انجام داد. این مراقبت‌ها از دوهفته قبل از کاشت شروع شده و تا روز اصلی انجام عملیات پیوند مو ادامه خواهند داشت. شما می‌توانید در خصوص این مراقبت‌ها اطلاعات لازم را از پزشک خود دریافت کنید. از جمله مهم‌ترین موارد برای مراقبت قبل از کاشت موی طبیعی می‌توان به موراد زیر اشاره کرد:

عدم مصرف دارو بدون هماهنگی با پزشک متخصص

یکی از مهم‌ترین مواردی که از دو هفته قبل از تاریخ اصلی کاشت مو باید رعایت کنید عدم مصرف دارویی خاص بدون هماهنگی پزشک است. این داروها می‌توانند شامل هر نوع رقیق‌کننده خون، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، مسکن و حتی ویتامین‌ها باشد. این دست از داروها می‌توانند احتمال خونریزی در حین کاشت را بالا برده و همچنین دوره نقاهت (ریکاوری بعد از کاشت مو) شما را افزایش دهند.

سیگار کشیدن دو هفته قبل از کاشت مو ممنوع

از دیگر نکات مراقبت قبل از کاشت مو باید به ممنوعیت مصرف دخانیات اشاره کرد. سیگار سبب تنگ شدن عروق خونی و البته کاهش اکسیژن ‌رسانی در بدن می‌شود، در نتیجه زخم‌های ناشی از جلسه درمانی به کندی بهبود می‌یابند. از طرفی دیگر برای اینکه فولیکول‌ها بتوانند به خوبی تقویت شوند و در مکان جدید خود قرار بگیرند نیاز به مواد مغذی دارند که این مواد توسط اکسیژن خون جابه‌جا می‌شوند. در صورتی که بدن مشکلی در این پروسه داشته باشد، رسیدن میزان مورد نیاز مواد مغذی به ریشه موها مختل شده و احتمال موفقیت در پیوند مو نیز کاهش می‌یابد.

مصرف مشروبات الکلی از سه روز قبل کاشت مو ممنوع

یکی دیگر از مواردی که مصرف آن قبل از انجام کاشت ممنوع است مشروبات الکلی می‌باشد. مشروبات الکلی باعث رقیق شدن خون شده و در نتیجه احتمال خونریزی در حین پروسه پیوند مو بالا می‌رود. خونریزی سبب می‌شود تا انجام مراحل کاشت برای پزشک دشوار شده و از طرفی دیگر احتمال بروز عوارض جانبی بالا برود. به همین دلیل از حداقل ۳ روز قبل از جلسه پیوند موی طبیعی به سراغ این نوع نوشیدنی‌ها نروید.

موهای سفید شده خود را رنگ کنید

در صورتی که موهای سفید شده دارید بهتر است آن‌ها را سه روز قبل از کاشت مو به رنگ تیره رنگ کنید. علت این کار دشوار بودن شناسایی موهای سفید در روز کاشت است. علت اینکه باید از سه روز قبل این کار را انجام دهید این است که اگر لکه رنگ بر روی کف سر شما وجود دارد تا روز موعد از بین برود.

قبل از کاشت مو حمام کنید

از آنجایی که تا چند روز بعد از انجام عملیات پیوند مو مجاز به حمام کردن نیستید، حتما در روز کاشت قبل از رفتن به کلینیک با شامپو همیشگی خود حمام کنید. یادتان باشد که بعد از حمام کردن از محصول آرایشی یا بهداشتی خاصی نظیر اسپری یا ژل استفاده نکنید. موهای شما برای شروع ایمپلنت مو باید کاملا تمیز و عاری از هر ماده اضافی باشد.

در روز انجام کاشت لباس گشاد و دکمه‌دار بپوشید

برای اینکه در حین پوشیدن و یا درآوردن لباس خود بعد از انجام کاشت مو فولیکول‌های تازه کاشته شده آسیب نبینند حتما لباسی راحت و ترجیحا دکمه‌دار بپوشید. همچنین بهتر است لباس‌‌های یقه‌داری که احتمال برخورد آن به نواحی بانک مو وجود دارد را کنار بگذارید. فراموش نکنید برای داشتن یک کاشت خوب و موفقیت آمیز باید تمامی جوانب کار را در نظر بگیرید.

در روز کاشت مو نوشیدنی‌های کافئین‌دار مصرف نکنید

یکی از مهم‌ترین مراقبت‌های روز کاشت مو توجه به نوع تغذیه است. پس حتما صبحانه‌ای مفصل و بدون نوشیدنی‌های کافئین‌دار مصرف کنید. این نوع از نوشیدنی‌ها می‌تواند احتمال خونریزی در حین عملیات را بالا ببرد.

مراقبت های بعد از کاشت مو

همانطور که گفته شد انجام نکات مراقبت قبل و بعد از کاشت مو اهمیت بسیار زیادی بر تاثیرات و نتایج حاصل از انجام پیوند مو دارد. در پایین به تعدادی از نکات مراقبتی مهم بعد از عمل کاشت مو اشاره شده است:

برای جلوگیری و یا کاهش تورم باید بعد از عمل، در هنگام خوابیدن سر خود را با استفاده از چند بالش بالا نگه دارید و در زاویه ۴۵ درجه قرار دهید و به مدت ۳ شب این کار را تکرار کنید.

تا مدتی از داروهایی مانند آسپرین و ایبوبروفن استفاده نکنید. اگر بیماری خاصی دارید و مجبور به خوردن این داروها هستید، با پزشک خود حتما مشورت نمایید.

حداقل ۲ الی ۳ روز در خانه بمانید و استراحت کنید سپس به انجام فعالیت‌های روزانه خود بازگردید.

از مصرف نوشیدنی‌های الکلی به مدت ۱ هفته الی ۱۰ روز پرهیز کنید.

برای جلوگیری از بروز تورم، هر ۲ ساعت یکبار به مدت ۱۵ دقیقه یک کمپرس یخ را بر روی پیشانی خود بمالید. تورم معمولاً از روز دوم تا چهارم بعد از انجام عمل کاشت و پیوند مو شروع می‌شود و یک مرحله گذرا به حساب می‌آید. این عارضه گاهی ممکن است تا پلک‌ها نیز گسترده شود که می‌توانید برای کاهش آن از پزشک متخصص زیبایی خود بخواهید که داروهای ضد تورم برای شما تجویز کند.

ناحیه اهدا کننده را لمس نکنید، با این حال در صورت نیاز باید دست خود را ابتدا استریل کنید تا احتمال ابتلا به عفونت را به حداقل برسد.

در صورت مشاهده هر گونه درد، قرمزی، تورم در ناحیه پیوند مو باید سریعاً به پزشک متخصص زیبایی خود مراجعه نمایید.

حداقل به مدت یک هفته از تماس جنسی خودداری کنید.

حداقل سه هفته از حمام بخار سونا و حمام آفتاب خودداری نمایید.

بعد از عمل جراحی به مدت یک هفته از کار سخت و ورزش خودداری کنید.

از قرار گرفتن در زیر نور آفتاب بعد از کاشت مو خودداری کنید.

اثرات و نتایج کاشت مو

شاید از خودتان بپرسید که چرا رسیدن به نتیجه نهایی در کاشت مو تا این حد طول می‌کشد؟ باید بگوییم که فولیکول‌های مو دارای یک چرخه رشد هستند؛ این چرخه معمولا زمان زیادی طول می‌کشد. به این زمان باید مدت زمان مورد نیاز برای پذیرش فولیکول‌های جدید در نایحه کاشته شده را هم اضافه کنید.

در این مدت ابتدا بدن در تلاش است تا فولیکول‌های جدید را بپذیرد و به آن‌ها اجازه رشد دهد. پس از گذشت این زمان، فولیکول‌ها وارد مرحله رشد فعال شده و رفته‌رفته انرژی کافی را برای رشد مجدد به دست خواهند آورد. در ابتدای این دوره مو‌ها حالتی کرکی دارند و ضخیم نیستند؛ اما رفته‌رفته ضخیمتر شده و به تراکم مناسب می‌رسند.

برای درک بهتر چرخه رشد مو پس از کاشت و رسیدن به نتیجه نهایی بهتر است به روند رشد مو در بچه‌هایی که به تازگی به دنیا آمده‌اند دقت کنید. موهای شما پس از کاشت درست مانند موی نوزادان، در ابتدا نرم و کرکی هستند؛ اما رفته‌رفته به ضخامت و تراکم مناسب خواهند رسید. به همین دلیل توصیه می‌کنیم که هرگز برای مشاهده نتیجه نهایی کاشت مو عجله نکنید و به موها فرصت دهید تا چرخه طبیعی رشد خود را طی کنند.

هرچند توصیه می‌شود که اجازه دهید موهای کاشته شده روند طبیعی رشد خود را طی کنند؛ اما رعایت برخی از موارد هم می‌تواند بر روی کاهش زمان ظهور نتایج نهایی تاثیرگذار باشد.

یکی از مهم‌ترین این موارد، کلینیکی است که برای کاشت مو به آن مراجعه می‌کنید. اگر این پزشک یا متخصصی که این کار را انجام می‌دهد، تجربه کافی نداشته باشد؛ فولیکول‌های مو به درستی در زیر پوست قرار نمی‌گیرند. در نتیجه نمی‌توانند چرخه طبیعی رشد خود را طی کنند.

به علاوه روند برداشت فولیکول‌ها از بانک مو هم باید با دقت انجام گیرد تا در حین این کار، گرافت‌ها آسیب نبینند. بنابراین اگر می‌خواهید که پس از گذشت یک سال، به نتیجه نهایی کاشت مو برسید؛ باید به یک کلینیک معتبر مراجعه کنید. علاوه بر این مورد، عوامل دیگری هم می‌توانند زمان رسیدن به نتیجه نهایی در کاشت مو را تحت تاثیر قرار دهند که از جمله ان‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

نوع پوست و توانایی آن در کلاژن سازی،

تغییرات هورمونی و زنتیکی،

رعایت مراقبت‌های پس از کاشت مو و عدم مصرف دارو‌های ممنوعه در این مدت،

تغذیه و رژیم غذایی،

مقدار و کیفیت خواب،

بیماری‌های پوستی،

نوع طاسی،

ویژگی‌های موهای پیوندشده.

دوره نقاهت کاشت مو

کاشت مو (hair transplant) از آنجایی که با استفاده از متد ها و روش های متفاوتی انجام می شود می تواند دوران نقاهت مشخصی را برای افراد در بر نداشته باشد. در واقع دوران نقاهت بعد از کاشت دائم مو به دلایل متفاوتی بستگی دارد. این امر می تواند در ایجاد نتایج متفاوت در هر فردی به نوعی تاثیر گذار باشد.

با این حال زمان کلی که برای دوران نقاهت بعد از کاشت مو در نظر گرفته می شود تا یک یا دو هفته ممکن است به طول بیانجامد. در واقع این مدت زمان برای از بین رفتن زخم ها و یا درد های احتمالی بعد از پیوند مو است. با توجه به روش کاشت مو ممکن است این دوره کمتر باشد.

در کسانی که برش در نواحی از سر آنها ایجاد شده است تا موهای مورد نیاز پیوند از این نواحی برداشته شود با توجه به ایجاد بخیه هایی که در این قسمت از سر افراد انجام شده است، باید تا مدت زمان یک هفته منتظر بمانید تا بخیه ها به طور کامل خوب شود و بتوان برای برداشت آنها توسط پزشک مربوطه اقدام کرد.

در اولین روز پس از انجام عمل زیبایی کاشت مو، بانداژ سر پس از تمیز کردن محل پیوند مو با استفاده از روش لیزر درمانی توسط کادر پزشکی کلینیکی که به آن مراجعه کرده اید باز می شود.

پس از گذشت ۳ روز از انجام عمل زیبایی پیوند مو، می توانید به آرامی موهای خود را شستشو دهید؛ البته برای این کار حتماً باید از شامپوها و لوسیون های مخصوصی که توسط پزشک تجویز شده اند استفاده کنید.حواستان باشد تا قبل از بهبودی محل پیوند های فولیکول، نباید آن نقاط را لمس کنید تا دچار عفونت نشوید.

در این دوره ممکن است درد، کبودی، تورم بعد از کاشت را مشاهده کنید. زخم هایی نیز در نواحی کاشت موی افراد ممکن است دیده شود که در چند روز اول بعد از کاشت مو به سرعت از بین می رود. به همین دلیل نیاز نیست در مورد این مشکل نگران باشید.

برای تسکین دردهای خود کافیست این موضوع را با پزشک متخصص جراح خود در میان بگذارید تا مسکن مورد نیاز شما را معرفی کند.

کبودی ها نیز تا چند روز به طور کامل محو می شود. در واقع مهمترین عارضه ای که بعد از کاشت مو ممکن است ایجاد شود را می توان شیوع عفونت دانست. عفونت می تواند به سرعت در خون افراد پخش شود و نتایج پیوند مو را با مشکلات بسیاری روبرو کند که اگر کاشت مو در کلینیکی معتبر انجام شود این مشکل ایجاد نخواهد شد.

تقریباً پس از گذشت هفت روز از انجام عمل زیبایی کاشت مو، این عوارض کم رنگ تر شده و شما می توانید ناحیه پیوند شده را لمس کنید؛ چون در این مدت پیوندهای مو کمی قوی تر شده اند.

اما هنوز هم اندکی ضعیف هستند و ممکن است ریزش مو را تجربه کنید؛ البته جای نگرانی نیست زیرا این ریزش مو تا حدود سه ماه پس از عمل پیوند مو نیز ادامه خواهد داشت.

برای اینکه بتوانید از ایجاد این عارضه جلوگیری کنید باید از آنتی بیوتیک هایی که بعد از کاشت مو توسط پزشک برای شما تجویز شده است به طور مرتب استفاده کنید تا زخم های ایجاد شده در سر زودتر خوب شوند و عفونت نتواند از این طریق گسترش پیدا کند.

پس از گذشت مدت تقریبی دو هفته الی سی روز از انجام عمل زیبایی کاشت مو، فرد می تواند به زندگی عادی خود ادامه دهد؛ چرا که در طی این زمان ظاهر فرد به حالت طبیعی نزدیک شده و رعایت مراقبت های بعد از عمل کمی کم رنگ تر خواهند شد.

تعداد جلسات کاشت مو

روش کاشت مو روشی غیرتهاجمی است و از فولیکول موهای خود شخص برای کاشت مو استفاده می‌شود.
روش کاشت مو جلوه‌ای صد در صد طبیعی دارد و جای هیچ‌گونه خط اسکار و بخیه‌ای را نمایان نمی‌کند؛ اما نکته‌ی مهمی که در ارتباط با کاشت مو وجود دارد این است که کاشت مو روش‌های مختلفی را به خود اختصاص داده است که هرکدام بر تعداد جلسات و زمان بردن کاشت مو تأثیر دارند. در ادامه به عوامل تعیین‌کننده‌ی تعداد جلسات و مدت‌زمان کاشت مو می‌پردازیم.

مشاوره

کلینیک بین المللی پوست ، مو و زیبایی آراد با کادری مجرب و متخصص در هر نوع زیباسازی و جوانسازی به صورت حضوری و در صورت عدم امکان زیبا جویان عزیز برای مشاوره حضوری همه ساعت می تواند به زیبا جویان عزیز مشاوره تلفنی را ارایه کند.

شاید این مطلب هم برای شما جذاب باشد:

https://clinicarad.ir/5o3r

https://clinicarad.ir/oly9

https://clinicarad.com/lqdg

نتیجه گیری

تصمیم‌گیری در مورد کاشت مو از مهم‌ترین مسائل بیماران دارای ریزش مو است. به همین منظور در این مقاله به مقایسه معایب کاشت مو با مزایای آن پرداختیم. با دقت در این مقاله می‌توانید شرایط خود را بسنجید و برای کاشت مو تصمیم لازم را بگیرید. در نهایت، هرچند ظاهر خوب، زیبایی و اعتماد به نفس نتیجه اکثریت جدیدترین روش های کاشت مو است اما بازهم باید با احتیاط بهترین کلینیک، پزشک و روش کاشت مو را انتخاب کنید تا از نتیجه کاشت خود رضایت کامل داشته باشید.

اگر دچار ریزش در موهای خود هستید می توانید از کاشت مو برای داشتن موهایی طبیعی استفاده کنید. برای اینکه بتوانید به صورت طبیعی موهای خود را برگردانید و یا طاسی در نواحی از سر خود را درمان کنید باید بدانید که درمان این ضایعه از طریق کاشت مو به راحتی میسر است.در واقع پیوند مو را می توان درمانی دانست که به بالا بردن اعتماد به نفس افراد کمک بسیاری می کند. در برخی از مواقع ممکن است تارهای موی شما به حدی نازک باشد که به راحتی دچار شکنندگی شود و خاصیت خود را از دست بدهد.

برای این منظور اگر درمان های دارویی جوابگو نباشد، پزشک می تواند پیوند مو را برای افراد پیشنهاد دهد. در واقع کاشت دائم مو درمانی است که می تواند این ضایعه را بدون ایجاد عوارضی برطرف کند و موهایی طبیعی و درخشان را برای شما ایجاد کند.با این وجود در برخی از مواقع ممکن است دوران نقاهت در افراد بعد از کاشت مو طولانی شود.

این امر در مواقعی اتفاق می افتند که افراد به مراقبت های بعد از پیوند مو توجه نکنند و این امر به ایجاد دوران نقاهتی طولانی بیانجامد.پس از عمل زیبایی کاشت مو نیز مانند بسیاری از عمل های دیگر که افراد انجام می دهند ممکن است عوارضی برای فرد رخ دهد و نیاز خواهد بود تا فرد برای رسیدن به بهبودی کامل و نتیجه مورد نظر یک سری نکات را رعایت کند.

برای جلوگیری از این مشکل تا حد ممکن توصیه های پزشک را جدی بگیرید تا دوران نقاهت بعد از کاشت مو به حداقل زمان ممکن برسد. در این صورت نتایج بعد از کاشت مو به سرعت قابل مشاهده خواهد بود و نیازی به نگرانی در مورد نتایج مثبت این روش نیست.

کلینیک آراد

کلینیک بین المللی پوست مو زیبایی آراد-کلینیک آراد

کلینیک بین المللی پوست مو زیبایی آراد اصفهان با کسب برترین رتبه رضایتمندی مرجع جهانی گوگل ۵ ستاره درخدمت زیباجویان عزیز می باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر، مشاوره رایگان و واتساپ می توانید با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:

۰۹۱۳۰۳۲۳۲۹۲

دریافت مشاوره رایگان با ارسال عدد ۱ به سامانه ۱۰۰۰۵۸۴۸

جهت دریافت کد تخفیف و هدایای ویژه کلینیک ، حتما پیج ما را فالو کنید و علاوه بر دریافت کد های تخفیف در قرعه کشی یک عدد ۲۰۶ هم شرکت کنید:

آیدی اینستاگرام:

https://instagram.com/clinic.arad

ارائه مراقبت های مربوط به خدمات زیبایی در کلینیک بین المللی پوست مو زیبایی آراد اصفهان توسط کادرحرفه ای انجام می‌شود که میتوانید جهت دریافت اطلاعات بیشتر از طریق لینک زیر استفاده کنید :

clinicarad.com/مراقبت-ها/

سایت تخفیفات پزشکی جهت دریافت تخفیف:

 https://takhfifannet.com

سایت انجمن جهت پاسخ به سوالات زیبایی شما توسط برترین متخصصین زیبایی کشور:

 https://harfhayetazeh.com

لینک کوتاه:

لینک آپارات:

لینک نماشا:https://www.namasha.com/v/SoCw1Zd3

ویکی پدیا: https://fa.wikipedia.org

فیسبوک:  https://www.facebook.com

تویتر: https://twitter.com

لینک یوتیوب: https://www.youtube.com

تلگرام: https://telegram.org

  • استخدام بانک ملی  در سال ۱۴۰۱

    با در 13 مارس 2023 - 0 نظرات

    استخدام بانک ملی  در سال ۱۴۰۱ بانک ملی ایران برای ی تامین نیروی انسانی مورد نیاز خود طبق مفاد قانون مدیریت خدمات کشوری و در چارچوب دستورالعمل شماره  ۲۴۵۱۰مورخ ۱۰/۰۵/۱۴۰۱نحوه برگزاری امتحان عمومی و تخصصی برای بکارگیری افراد در دستگاههای اجرایی، از محل مجوز شماره۲۸۸۹۱مورخ۲۹/۰۴/۱۴۰۱سازمان اداری و استخدامی کشور، تعداد۱۷۳۲ نفر از افراد واجد شرایط […]

  • استخدام بانک پاسارگاد

    با در 4 آوریل 2023 - 0 نظرات

    بانک پاسارگاد به منظور تامین و تکمیل سرمایه انسانی مورد نیاز شعبه‌های خود از واجدین شرایط پس از ثبت نام الکترونیکی و بر اساس اولویت‌های مورد نیاز، دعوت به مصاحبه می‌نماید. شرایط ثبت نام سلامت کامل جسم و روان بنا به تشخیص پزشکان معتمد بانک. نداشتن سوء پیشینه کیفری. بومی و ساکن شهر مورد تقاضا. […]

  • استخدام مدیریت یک مجموعه (کاوه)

    با در 11 آوریل 2023 - 0 نظرات

    استخدام مدیریت یک مجموعه (کاوه)  اصفهان، تیران نوع همکاری سایر نیاز به سابقه حداقل ۵ سال شیوهٔ پرداخت ماهانه بیمه دارد توضیحات استخدام یک نفر خانم جهت مدیریت یک مجموعه با حداقل ۵ سال سابقه کاری منظم و دقیق دارای هوش بالا ساعت کاری روزانه ۷ ساعت به دلخواه (به صورت یک روز در میان […]

  • جراحی پلک چشم در اصفهان

    جراحی پلک چشم در اصفهان

    با در 21 مارس 2023 - 0 نظرات

    جراحی پلک چشم در اصفهان چشم ها به عنوان یکی از مهمترین اعضای صورت همیشه نشان دهنده حالات انسان می‌باشند. چشم ها می توانند خوشحالی ،شادی و ناراحتی و غم را به طور کامل بروز دهند. چشم ها به عنوان مهمترین عضو در چهره حتی سن شخص را نیز نشان  می دهند . وقتی با […]

  • کاشت ابرو

    مراقبت های بعد از کاشت ابرو:

    با در 15 آوریل 2023 - 0 نظرات

    مراقبت های بعد از کاشت ابرو: دلایل مختلفی مانند افزایش سن، بیماری، برداشتن بیش از اندازه ابروها در جوانی و سایر مشکلات پزشکی می تواند سبب ریزش در ابروها شود به همین دلیل خیلی از افراد کاشت ابرو را به عنوان راهکاری مطمئن در نظر می گیرند.  شاید تصورش را نکنید اما ابروها تاثیر بسیار […]

استخدام بانک ملی استخدام مدیریت یک مجموعه (کاوه) انواع جراحی زیبایی واژن بانک ملی بلفاروپلاستی بهترین جراح لیفت صورت بهترین زمان بریا عمل زیبایی واژن تزریق چربی تزریق چربی به دستگاه تناسلی تزریق چربی به صورت لاغر تزریق چربی به لابیا تزریق چربی فریز شده به صورت تزریق ژل جراحی بینی جراحی پلک جراحی پلک چشم در اصفهان جوانسازی پوست زیبایی بینی عوارض بلفاروپلاستی عوارض هایفو عوارض هایفوتراپی فواید لیفت صورت فیلم گونه گذاری قیمت تزریق چربی به صورت قیمت لیفت بینی دائمی قیمت لیفت بینی گوشتی قیمت لیفت صورت قیمت گونه گذاری لابیاپلاستی لیفت صورت لیفت صورت بدون جراحی لیفت صورت فواید ماندگاری تزریق چربی به صورت مراقبت و تقویت مو مزایای بلفاروپلاستی هایفوتراپی چیست هزینه تزریق چربی هزینه عمل بلفاروپلاستی هزینه عمل بینی هزینه هایفوتراپی هزینه کاشت ابرو هزینه ی عمل جراحی زیبایی واژن پرسش و پاسخ در مورد کاشت ابرو کاشت ابرو بعد از یکسال گونه گذاری طبیعی