درمان خانگی پف چشم
پف چشم یکی از مشکلات شایع چشم است که اصولا به دلیل آلرژی، التهاب، عفونت یا آسیب دیدگی ایجاد می شود. زمانی که پوست پلک کمتر از یک میلی متر ضخامت پیدا می کند؛ در حالی که شل و کشیده به چشم می آید، به اصطلاح می گویند چشم پف کرده است. حال بسته به علت التهاب احتمال دارد قسمت های متعدد چشم تحت تأثیر قرار گیرد. احتمال اینکه پف چشم و ورم چشم در هر سنی ایجاد شود بسیار بالا است و مدت زمان درمان آن، به نوع و شدت بیماری یا اختلال زمینه ای بستگی دارد.
بیشتر وقت ها، درمان خانگی پف چشم موفقیت آمیز است. با این حال، در موارد نادر علت پف چشم یک بیماری جدی و حاد است که تهدید بزرگی برای بینایی چشم شناخته میشود. پس تشخیص سریع دلیل پف به روند درمانی بسیار کمک میکند. اگر با علائم یا نشانههای پف چشم آشنا هستید، بهتر است در این مطلب از وب سایت با ما همراه باشید تا هر چه سریع تر بهترین تصمیم را برای درمان خانگی پف چشم و یا جراحی پف چشم بگیرید.

کلینیک بین المللی پوست مو زیبایی الهیه-کلینیک زیبایی الهیه
پف چشم چیست؟
التهاب و پف چشم، همان جواب بدن به آسیب، عفونت یا تحریک می باشد. گاهی وقت ها پف چشم می تواند در جواب به موارد معمولی بی ضرر مانند گرد و غبار، چمن یا هر عامل حساسیت زایی ایجاد شود. به بیان دیگر، این واکنش چشم، آلرژیک نامیده میشود که شامل طیف گسترده ای از التهاب ها است. همچنین احتمال دارد سیستم ایمنی زمان جواب دهی بدن دچار اشتباه شود و التهاب در چشم ها شکل گیرد.
پف چشم ها یا همان پلک، زمانی رخ می دهد که مایع در بافت اطراف چشم انباشته شود که گاهی اوقات با خارش و درد نیز همراه است. شایع ترین علت این عارضه، آلرژی چشمی است؛ آلرژی چشم زمانی رخ میدهد که سیستم ایمنی بدن به مواردی نظیر گرد و غبار یا خاک واکنش بیش از حد نشان میدهد. سلول های چشم نیز هیستامین ها و دیگر مواد شیمیایی را برای محافظت از چشم آزاد میکند. این امر موجب پف رگ های خونی داخل چشم و خارش و قرمزی و آبریزش چشم ها میشود.
شما می توانید با مراجعه به کلینیک بین المللی پوست و مو و زیبایی الهیه تحت نظر پزشک متخصص و مشاورین مجرب ما قرار بگیرید و بهترین روش درمانی را انتخاب کنید و همواره زیبایی را به چشمان خود بازگردانید.

کلینیک بین المللی پوست،مو و زیبایی الهیه -درمان خانگی پف چشم
۱۰ روش مؤثر درمان خانگی پف چشم
در ادامه با درمان های خانگی و گیاهی پف چشم آشنا خواهید شد.
- چای کیسهای
چای از گیاهانی است که فایده های بسیاری دارد؛ این گیاه حاوی کافئین و آنتیاکسیدان است که هردوی این موارد سبب میشوند چای علاوه بر یک نوشیدنی محبوب، خواص درمانی نیز داشته باشد. مطالعات نشان دادهاند کافئین موجود در چای سیاه و چای سبز خاصیت ضد التهابی دارد که میتواند در بر طرف کردن پف چشم تاثیر گذار باشد.
جهت بر طرف کردن پف چشم با چای کیسهای، میتوانید ابتدا به مدت ۳ الی ۵ دقیقه چای کیسهای را در آب جوش قرار دهید، بعد آن را از آب خارج کنید و ۲۰ دقیقه کنار بگذارید تا خنک شود. کیسههای چای را کمی فشار دهید تا آب اضافی آنها بیرون بیاید سپس به مدت ۱۵ الی ۳۰ دقیقه زیر چشم قرار دهید.
- کمپرس سرد
استفاده از کمپرس سرد موجب میشود عروق موجود در قسمت مورد نظر منقبض شوند. جمع شدن عروق به کاهش و بهبود پف چشم کمک میکند.
برای کمپرس سرد چشمها میتوانید دو قاشق فلزی را در یخچال بگذارید و بعد از سرد شدن زیر چشم قرار دهید. همینطور میتوانید از برشهای خیار یا سایر سبزیجات سرد استفاده کنید؛ استفاده از سبزیجات علاوه بر سرد کردن پوست سبب آب رسانی سطحی پوست نیز میشود. پارچه یا حولهی خیس و سرد نیز یکی از شیوه های کمپرس سرد چشمان است.
- از بین بردن پف چشم
دقت کنید: اگر جهت رفع پف چشم از یخ یا سبزیجات منجمد استفاده میکنید حتماً هر چند ثانیه یکبار کمپرس را جابهجا کنید تا بافت پوست و چربی چشم آسیب نبیند . صلاح است مواد منجمد را مستقیماً روی پوست قرار ندهید؛ بلکه آنها را در یک پارچهی ضخیم نظیر حوله بپیچید.
- نوشیدن آب
گفتیم که بیآبی میتواند از دلایل پف چشم باشد. حدوداً ۶۰ درصد از وزن بدن هر شخص از آب تشکیل شده است؛ پس عادی است که بی آبی مشکلات متعددی برای سلامتی به دنبال داشته باشد. نوشیدن آب به مقدار کافی یکی از موثرترین روشهای درمان خانگی پف چشم است. محققان بر این باورند مردان روزانه به سه لیتر و زنان به ۲.۲ لیتر آب نیازمند اند.
اگر حس میکنید نوشیدن آب برایتان سخت است میتوانید مقداری از آب مورد احتیاج بدنتان را با استفاده از مصرف مواد غذایی پر آب مانند خیار، کاهو، گوجه فرنگی، کرفس و غیره… تأمین کنید. مصرف روزمره این مواد غذایی نه فقط به رفع کم آبی کمک میکند، بلکه به دلیل سطح بالای ویتامین و سایر ترکیبات مفید در حفظ و بهبود سلامت بدن نیز اثرگذار است.
- استفاده صحیح از لوازم آرایشی
یکی از علت های ایجاد پف چشم استفاده نادرست از لوازم آرایشی است. هر شب پیش از خواب آرایش خود را به صورت کامل پاک کنید. بهتر است اگر از مواد پاک کنندهی آرایشی استفاده میکنید، بعد از پاک کردن آرایش ،صورت خود را با آب و صابون نیز بشوئید.
درباره انتخاب لوازم آرایشی نیز احتیاط کنید؛ احتمال دارد پوست شما به بعضی از ترکیبات موجود در لوازم آرایشی حساسیت داشته باشد و در نتیجه دچار پف چشم شوید. چنانچه بعد از مصرف مواد آرایشی با پف یا التهاب در قسمت چشم روبرو شدید حتماً با پزشک صحبت کنید.
- خواب کافی
خواب شبانهی ناکافی یا بیکیفیت باعث خستگی مزمن اشخاص میشود. خستگی و بیخوابی از شایعترین علتهای پف چشم مخصوصاً در جوانان است.
بیشتر بزرگسالان به ۷ الی ۸ ساعت خواب شبانه احتیاج دارند. پف چشم فقط عارضهی خواب نامناسب نیست؛ اگر درصد خواب شما بیشتر یا کمتر از این درصد است و خواب نامتعادل موجب ایجاد مشکلات سلامتی و روانی در شما شده، صلاح است با روانشناس یا متخصصان خواب صحبت کنید. تنظیم خواب میتواند از بسیاری از بیماریهای جدی نیز جلوگیری کند.
- درمان پف چشم با استفاده از روغن نارگیل
روغن نارگیل ترکیبات آنتیاکسیدان مختلفی نظیر لوریک اسید دارد که در درمان پف چشم اثر گذار هستند. همچنین مطالعات نشان دادهاند که استفاده موضعی از روغن نارگیل در آبرسانی پوست تاثیر مثبت دارد که این خاصیت نیز در بهبود پف چشم تاثیر گذار است.
مصرف مداوم روغن نارگیل میتواند در بر طرف کردن پف چشم اثر چشمگیری داشته باشد؛ برای این راه کار میتوانید هر شب پیش از خواب به آرامی و با استفاده از نوک انگشتان چند قطره روغن نارگیل را زیر چشم ماساژ دهید.
با استفاده از لوازم آرایشی معتبر و پاک کردن کامل لوازم آرایش از چشمها قبل از خواب میتوان از ایجاد پف چشم جلوگیری کرد.
- استفاده از پودر قهوه
قهوه نه فقط حاوی ترکیباتی است که خاصیت ضدالتهابی دارند؛ بلکه حاوی آنتیاکسیدان نیز هست. هر دوی این موارد در رفع پف چشم تاثیرگذار هستند.
جهت استفاده موضعی قهوه میتوانید پودر قهوه را با مقداری روغن نارگیل خالص مخلوط کرده و با استفاده از پنبه زیر چشم بمالید. اجازه دهید این ترکیب ده تا دوازده دقیقه بر پوست بماند، بعد با استفاده از یک پنبه تمیز آن را پاک کنید.
- رفع پف چشم با آلوئهورا
آلوئهورا از گیاهانی است که خواص درمان بسیاری دارد و در مطالعات زیبایی و درمانی مورد حمایت محققان قرار گرفته است. این گیاه سرشار از ترکیبات مفید مختلفی از نظیر ویتامین و آنتیاکسیدانها است که تمامی این ترکیبات به بهبود پف چشم کمک میکنند.
جهت درمان خانگی پف چشم با کمک آلوئه ورا میتوانید از ژل خالص آلوئهورا استفاده کرده و آن را زیر چشم بمالید. بعد از هشت تا ده دقیقه صورت خود را با آب سرد بشوئید. این کار را میتوانید دو مرتبه در روز انجام دهید.
رژیم غذایی مناسب و غنی از آهن و ویتامینها به سلامت شما و درمان پف چشم کمک میکند.
- درمان پف چشم با رژیم غذایی مناسب
غذایی که میخوریم بر بدن ما و عملکردهای آن تاثیر بسیار شدیدی دارد. رژیم غذایی ناسالم عوارض بسیار متعددی را به به دنبال دارد که یکی از آنها ایجاد پف چشم است. احتمال دارد تغییر دادن مواد غذایی مصرفی تاثیر ناگهانی و چشمگیری نداشته باشد؛ ولی در دراز مدت بسیار تاثیر گذار است.
- مصرف غذاهای حاوی کلاژن
جهت درمان خانگی پف چشم میتوانید مواد غذایی حاوی کلاژن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. بالا بردن مصرف ویتامین سی همچنین، بهترین درمان برای پف چشم است. پرتقال، فلفل قرمز، گوجه فرنگی، کلم بروکلی و توت فرنگی از بهترین منابع ویتامین سی هستند.
- مصرف غذاهای سرشار از آهن
کم خونی یکی از دلایل ایجاد پف چشم است؛ به همین علت مصرف مواد غذایی حاوی آهن نظیر گوشت قرمز، غذاهای دریایی، لوبیا، نخود و سبزیجاتی با برگ سبز مانند اسفناج نیز میتواند در بهبود پف چشم تاثیرگذار باشد. کمخونی همچنین سبب ایجاد علائمی نظیر خستگی مزمن، سردی دستها و پاها و شکنندگی ناخنها میشود.
علائم همراه با پف چشم:
پف چشم ها اصولا با یک یا چند مورد از علائم زیر همراه است:
▪︎سوزش چشم، یا خراش؛
▪︎ حساسیت به نور (فوتوفوبیا)؛
▪︎تولید بیش از اندازه اشک و در نتیجه آبریزش چشم؛
▪︎بسته شدن شکاف پلک ها (بسته به مقدار تورم)؛
▪︎قرمزی پلک؛
▪︎قرمزی چشم و التهاب ملتحمه؛
▪︎ترشحات چشم؛
▪︎خشکی پلک یا پوسته پوسته شدن؛
▪︎درد، به خصوص هنگامی که تورم پلک ناشی از عفونت باشد.
مهم ترین علت های پف چشم:
-
گل مژه
گل مژه یک عفونت غده در پلک است. شایع ترین نوع گل مژه غده اشکی را آلوده می کند که در رأس مژه قرار دارد. گل مژه گاهی درون پلک تشکیل می شود که به دلیل غده چربی است. گل مژه بیشتر با یک جوش قرمز، خارش و تورم آغاز می شود. بعد از سپری شدن چند ساعت یا چند روز، شروع به تغییر شکل می دهد. برخی از آن ها سر سفید رنگی دارند.
-
آلرژی
اگر یک چشم خارش، قرمزی همراه با تورم داشته باشد، علت می تواند گونه ای از حساسیت چشمی باشد. گرد و غبار، گرده گیاهان و سایر آلرژی های معمول می توانند باعث آزار چشم شوند و باعث واکنش آلرژیک چشمی شوند.
-
پر کاری تیروئید
چشم های متورم می تواند از تاثیرات جانبی یک تیروئید پر کار باشد که باعث ضخیم شدن چربی در نواحی چشم شده و باعث بروز پف چشم می شود.
-
گرمای بیش از حد
هوای سرد باعث می شود گرمای منزل را بالا ببریم. این کار می تواند سبب خشک شدن و افزایش حساسیت چشم شود. به دلیل اینکه این گرما باعث خشک شدن غشای مخاطی چشم می شود و در نتیجه سبب ضخیم تر شدن بافت چشم می شود. نتایج همه این اتفاقات پف آلود شدن چشم است.
-
گریه
هنگامی که شما گریه می کنید چشمان شما سخت کار می کنند تا تولید اشک کنند. از آنجا که غدد چشم بایستی بیش از حد کار کند تا اشک تولید کند و این غدد اشک هایی را تولید می کنند که بیشتر از آب تشکیل شده تا نمک. تفاوت غلظت نمک بین اشک و بافت های پیرامونشان باعث ایجاد پف چشم می شود.
-
استفاده طولانی مدت از لنز تماسی
اگر لنز خود را زیاد در چشم نگه دارید، مبتلا به پف چشم می شوید. لنز تماسی مانند یک پوشش برای چشم عمل می کند و مانع از رسیدن اکسیژن به چشم و تورم قرنیه می گردد. اگر با لنز بخوابید، فشار بیشتری به چشم وارد میشود و پف چشم را بدتر می کنید.
ورم و پف چشم ها با نگه داشتن بیش از حد لنز
سلولیتیس چشمی: سلولیتیس (سلولیت) چشمی یک عفونت عمیق در بافت پلک چشم است. این عارضه می تواند به سرعت گسترش یافته و بسیار دردناک باشد. حتی بروز یک شکاف کوچک می تواند برای باکتری ها در مسیر تحریک ایجاد سلولیت چشمی کافی باشد.
بلفاریت: بعضی از مردم در مقایسه با دیگران مقدار بیشتری میکروب درون و اطراف چشم های خود دارند. این باکتری ها میتوانند موجب بروز بلفاریت شوند.
مردم مبتلا به بلفاریت احتمال دارد پلک های چشم روغنی و پوسته های شبه شوره در اطراف مژه های خود داشته باشند. برخی از اشخاص مبتلا به بلفاریت دچار التهاب دردناک پلک چشم می شوند .
-
خستگی
خستگی و کوفتگی می تواند موجب تورم چشم ها شود. نگه داشتن آب در طول شب هم می تواند به چشم ها ضرر و آسیب بزند. این مورد می تواند موجب متورم شدن چشم ها در صبح شود. به خصوص اگر شخص خوب نخوابیده باشد.
-
بیماری چشم صورتی
اگر دچار عارضه چشم صورتی (ورم ملتحمه) شده اید، باید بدانید که عارضه ای فوق العاده مسری است و معمولا غشای مخاطی پوشش چشم ها را دچار ورم، ترشح و رنگ صورتی مایل به قرمز می کند.
-
مصرف زیاد سدیم
رابطه مصرف سدیم و پف چشم واضح و روشن است. سدیم موجب احتباس زیاد آب در بدن می شود و این احتباس در پیرامون چشم ها نیز دیده می شود.
-
مصرف بالای الکل
مصرف زیاد الکل مشکلات زیادی به همراه خواهد داشت. یکی از آنها ورم بدن و چشم است. بنابراین ورم چشم نیز یکی از عوارض آن خواهد بود. الکل ترشح هورمون ضد ادرار (آنتی دیورتیک) را در بدن کاهش می دهد و باعث پف کردن می شود .
-
سالمندی
وقتی سنتان افزایش می یابد رسوبات چربی که از چشم محافظت می کنند شروع به شل شدن کرده و ایجاد پف زیر چشم می کنند. در سنین بالا بافت و ماهیچه های پیرامون چشم نیز ضعیف شده و پف چشم را دو چندان می کند.
-
روز های نزدیک به عادت ماهانه
همانطور که می دانید یک هفته پیش از عادت ماهانه و روزهای اول که خون ریزی زیاد است، دچار تورم زیادی هستید. این انباشته شدن آب می تواند روی چشم ها نیز تاثیر بگذارد .این تورم به دلیل نوسانات هورمونی این دوره است، تغییرات استروژن و پروژسترون منجر به احتباس آب در بدن و در چشم ها می شود .
-
محصولات آرایشی
اگر در استفاده از این محصولات توجه کافی نداشته باشید و این مواد به درون چشم نفوذ کنند، می توانند اشکالات زیادی را در کارکرد مناسب چشم ایجاد کنند. ورم پلک چشم، قرمزی و سوزش چشم از مواردی هستند که ممکن است به علت نفوذ مواد آرایشی به درون چشم ایجاد شوند. گریه کردن های طولانی و بسته بودن مجرای اشکی هم می توانند از دیگر عوامل ایجاد ورم پلک چشم باشند.
چه هنگام پف چشم ها نشانه بیماری است؟
پف آلود بودن چشم ها به صورت غیر منتظره، گاهی اوقات نشان دهنده یک بیماری در شما میباشد. به عنوان مثال اشخاصی که به بیماری تیروئید چشمی مبتلا هستند، تورم بافت ها و عضلات پیرامون چشم شان بیشتر است. همچنین چشم های برجسته می توانند نشانه ای از بیماری تیروئید چشمی باشد که به بیماری گریوس معروف میباشد.
آلرژی های چشمی وابسته به شرایط محیطی، نظیر تب یونجه، می توانند موجب پف چشم ها شوند. انواع دیگر آلرژی ها مانند واکنش به برخی غذا ها یا مواد شیمیایی سبب تورم چشم ها می شوند.
در طی یک واکنش آلرژیک، برخی از سلول های بدن، ماده ای شیمیایی بنام آنتی هیستامین آزاد می کنند که اثرات نا مطلوب زیادی را بر روی بافت های بدن، به جا می گذارد از جمله نشت مایع از رگ های خونی. این مایعات در بافت های اطراف به دام افتاده و موجب ایجاد ورم در چشم می شوند.
چشم های ورم کرده و حلقه های تیره دور چشم، ممکن است بر اثر یک نوع عفونت چشمی باشد که در آن چشم ها بر اثر آلوده شدن با ویروس، قرمز می شوند. این چشم های متورم ناشی از التهاب همراه با عفونت هستند که بطور مستقیم بر روی پلک ها تاثیر می گذارند.
همچنین چشم های خشک نیز می توانند پف آلود و متورم شوند. بیماری های سیستماتیک از جمله نارسایی کلیه می تواند منجر به ورم کل بدن از جمله چشم ها شود.
چگونه پف چشم را کاهش دهیم؟
در بیشتر موارد پف چشم خود به خود رفع میشود. اینکه نیاز به درمان دارید یا نه بستگی به دلیل آن دارد. پزشک ممکن است درمان هایی مانند موارد زیر را تجویز نماید:
▪︎داروی ضد حساسیت؛
▪︎آنتی بیوتیک یا داروی ضد ویروسی؛
▪︎پماد آنتی باکتریال؛
▪︎قطره چشم برای استریل؛
▪︎قطره چشم استروئیدی؛
راه های زیادی برای کمک به کاهش پف دور چشم شما وجود دارد. برخی از درمان ها ساده هستند، مانند نوشیدن مایعات بیشتر.
برای داشتن یک استراحت خوب شبانه، پیشنهاد می شود که موارد زیر را انجام دهید:
▪︎به برنامه خواب پایبند باشید.
▪︎حداقل ۶ ساعت قبل از خواب کافئین مصرف نکنید.
▪︎عدم مصرف الکل.
▪︎خوردن شام حدود ۳ ساعت قبل از خواب.
▪︎چند ساعت قبل از خواب ورزش را تمام کنید.
▪︎وسایل الکترونیکی را ۱ تا ۲ ساعت قبل از خواب خاموش کنید.
▪︎کرم های دور چشم زیادی وجود دارد که ممکن است پف چشم را از بین ببرد. برخی از موادی که در کرم دور چشم باید به آنها توجه کرد عبارتند از: بابونه، خیار چون حاوی خواصی هستند که ممکن است التهاب را کاهش داده و پوست را سفت کند.
▪︎کرم های دور چشم و آرایشی حاوی کافئین نیز ممکن است به کاهش پف چشم کمک کند.
پف چشم چه ربطی به کبد دارد؟
یکی از دلایل پف زیر چشم میتواند مشکلات کبدی باشد. پف بالای چشم ها و زیر ابرو ها، مخصوصا زمانی که بزرگتر می شویم، عمدتا مربوط به کبد می شود و می تواند نشانه این باشد که کبد نیاز به تصفیه شدن دارد. همچنین پف بین ابرو ها هم می تواند نشانه ای از عملکرد ضعیف کیسه صفرا باشد.
-
ورم چشم فقط صبح ها:
اگر ورم زیر چشمتان فقط صبح ها بعد از بیدار شدن از خواب است زیاد نگران نباشد. شاید به این دلیل است که شب گذشته بیش از حد آب نوشیده اید. پف زیر چشم یکی از رایج ترین مواردی است که صبح ها مشاهده می کنید. این حالت نشانه ای از این است که کبد برای شکستن و متابولیسم سموم، پروتئین و الکل؛ بیش از حد تحت فشار قرار دارد. در صورتی که پف چشم به خاطر این مشکل باشد، با مصرف مقداری دوز ویتامین B12 که از کبد پشتیبانی می کند، پف زیر چشم باید به سرعت از بین برود.
علائم همراه با پف چشم که خطرناک است:
اگر پف کردن زیر چشمتان با این علائم همراه است حتما به پزشک مراجعه کنید تا در صورت وجود مشکلات مزمن کبدی آن را هرچه سریع تر درمان کنید:
۱: ورم مچ پا یا دست
اگر پف چشم تان با گذشت چند روز کمتر نشد، و به همراه پف چشم، دست یا مچ پایتان نیز ورم میکند، این میتواند یک زنگ هشدار کبد باشد. در این صورت اگر عادت نوشیدن به الکل دارید سعی کنید هرچه زود تر آن را ترک کنید.
۲: ورم لب
معمولا ورم صورت، به خصوص ورم لب و جمع شدن آب در زیر چشم که باعث پف کردن آن میشود، نشان دهنده مشکل مزمن کبدی است. پس هرچه زود تر به پزشک داخلی باید مراجعه کنید.
۳: زردی پا
زرد شدن پا نشانه تجمع صفرا در کبد و کیسه صفرا است. پس اگر به همراه پف چشم این علامت را نیز دارید حتما به پزشک مراجعه کنید.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر اطراف چشم خود تورم دارید و بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت از بین نمی رود، به پزشک مراجعه کنید.
عفونت خفیف چشم می تواند خود به خود از بین برود. مهم است که در صورت جدی تر بودن آن را بررسی کنید. عفونت در صورت عدم درمان می تواند عوارضی در چشم شما ایجاد کند.
آیا پف چشم خطرناک است؟
بهتر است بدانید پف چشم می تواند برای مدت کوتاهی طول بکشد و یا به سرعت از بین برود، به طور مثال زمانی که این شرایط ناشی از یک واکنش آلرژیک خفیف به شوره حیوانات یا گرد و غبار باشد، به زودی درمان می شود. با این وجود، تورم پلک چشم که با گذشت زمان بد تر می شود و همراه با علائمی رخ می دهد، احتمال دارد نشانه یک بیماری جدی تری باشد، مانند پر کاری تیروئید (بیماری گریوز) یا ابتلا به عفونت که کل بدن را تحت تاثیر قرار می دهد.
تورم پلک ناشی از عفونت می تواند در اثر زخم عفونی بر روی چشم، شالازیون یا بیماری چشم صورتی ایجاد شود. همچنین، ممکن است عفونت حفره بینی و یا سینوس ها به چشم سرایت کند و باعث تورم چشم شود. باید به این موضوع توجه داشته باشید که عفونت جدی چشم خطرناک است و برای درمان باید آنتی بیوتیک مصرف شود.
پف چشم چگونه درمان می شود؟
شما می توانید بیشتر موارد تورم پلک چشم را با درمان های خانگی ساده مانند کمپرس سرد درمان کنید. با این حال، برای تورم مزمن، یا ناگهانی یا شدید پلک ها، به خصوص اگر علائم دیگری را تجربه می کنید یا تغییراتی در بینایی شما ایجاد شده است، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. در بیشتر موارد، درمان علت اصلی تورم پلک چشم به رفع تورم کمک می کند. برای تشخیص دقیق به متخصصی که بتواند علت اولیه را برطرف کند مراجعه کنید. درمان های پزشکی شامل موارد زیر است:
▪︎درمان آلرژی، از جمله واکسن های آلرژی و دارو های تجویزی آلرژی؛
▪︎قطره های چشمی آنتی بیوتیک یا آنتی بیوتیک های خوراکی برای عفونت های باکتریایی؛
▪︎قطره یا پماد ضد ویروسی در صورت تبخال یا زونا؛
▪︎کورتیکواستروئید ها یا انواع دیگر قطره های ضد التهابی چشم؛
▪︎دارو و سایر درمان ها برای درمان بیماری زمینه ای که باعث تورم میشود، مانند هورمون تیروئید برای کم کاری تیروئید و دیورتیک ها برای نارسایی قلبی؛
▪︎برداشتن جسم خارجی از چشم یا پلک؛
عوارض احتمالی پف چشم چیست؟
اگر این تورم به علت یک بیماری زمینه ای و جدی رخ دهد عدم مراجعه به پزشک می تواند منجر به عوارض و آسیب دائمی شود. عوارض احتمالی به شرح زیر میباشد:
▪︎ناراحتی یا درد مزمن؛
▪︎از دست دادن بینایی؛
▪︎از دست دادن ساختار های اطراف کره چشم؛
▪︎انتشار عفونت به سایر قسمت های بدن، از جمله مغز و انتشار از طریق خون؛
شما میتوانید این روش درمانی را با خیالی آسوده زیر نظر پزشک متخصص و با تجربه ی کلینیک بین المللی پوست و مو و زیبایی الهیه تحت نظر پزشک متخصص و با تجربه ی کلینیک انجام دهید و از هرگونه عوارض جانبی پف چشم در امان باشید و بهترین نتیجه را برای خود رقم بزنید.
معرفی قطره های چشمی:
۱:نفازولین
نفازولین یک داروی سریع الاثر مقلد سیستم سمپاتیک است که از طریق منقبض کردن عروق کوچک چشم و بینی، باعث کاهش احتقان و گرفتگی میشود. نفازولین در اشکال دارویی قطره و اسپری برای استفاده بینی و چشم موجود است. اسپری و قطره ی نفازولین، ضد احتقان است که برای تسکین موقتی قرمزی و خارش چشم و بینی به دلیل سرماخوردگی، آلرژی یا تحریکات (مثل شنا، دود، استفاده از لنز های تماسی) استفاده میشود.
۲: اشک مصنوعی
قطره اشک مصنوعی یا (artificial tears) دارویی برای تسکین خشکی چشم و تحریک چشم است. دارو های روان کننده، چشم را مرطوب نگه می دارد. به حفاظت از چشم در برابر آسیب و عفونت کمک میکند و علائم خشکی چشم را کاهش می دهد. برخی از افراد برای کاهش علائم خشکی چشم از قطره های چشم بدون نسخه (OTC) یا نسخه ای استفاده می کنند که قطره ی اشک مصنوعی از جمله آنهاست.
۳:جراحی پف چشم:
جراحی پلک ها، بسته به علت به وجود آمدن پف چشم، می تواند یک گزینه درمانی باشد. در طول درمان، جراح چربی اضافه را از طریق برشی روی خطوط طبیعی پلک بالایی یا در کنار پلک پایینی، از بین می برد. سپس پوست را با سوزن های کوچک می دوزد. این روش معمولا سرپایی انجام می شود.
معرفی برخی از انواع پماد چشمی:
۱. پماد تتراسایکلین
پماد چشمی تتراسایکلین (Tetracycline) از آنتیبیوتیک هایی است که در عفونت چشم و جراحی های چشمی مورد استفاده قرار میگیرد. توصیه میشود از مصرف خودسرانه این دارو پرهیز کنید. این دارو حتما باید توسط پزشک تجویز گردد. توجه داشته باشید که در صورتیکه دچار تاری دید و سوزش چشم هستید پیش از شروع مصرف هرگونه داروی چشمی باید مورد معاینه پزشک متخصص قرار بگیرید. همچنین در صورتی که پس از ۳ روز از مصرف هر نوع پماد چشمی هنوز هم ناراحتی چشم ادامه دارد، حتماً باید به پزشک مراجعه کنید.
۲. پماد جنتامایسین
پماد چشمی جنتامایسین (Gentamicin) در درمان عفونت های چشمی، درمان التهاب پلک، التهاب ملتحمه و مجرای اشکی، التهاب قرنیه و زخم قرنیه تجویز میشود. به دلیل بروز تاری دید در صورت استفاده از این دارو توصیه میشود از آن به هنگام شب استفاده شود. توجه داشته باشید که در صورت عفونت مجرای اشكی، كمپرس گرم و مالش دادن ملایم پوست محل مجرای اشكی میتواند به درمان كمک كند.
۳. پماد آسیکلوویر
پماد چشمی آسیکلوویر (Aciclovir) به تجویز پزشک در درمان التهاب قرنیه مورد استفاده قرار میگیرد. این دارو به آسانی از طریق بافت پوششی قرنیه و بافت سطحی چشم جذب میشود.
چه درمان هایی برای پف چشم وجود دارد؟
درمان ورم پلک چشم بسته به نوع علت ایجاد آن، ممکن است بسیار متنوع باشد. ما در ادامه برای هر کدام از علت های ایجاد ورم پلک چشم، راهکار هایی را جهت درمان ارائه خواهیم کرد:
پاک کردن محصولات آرایشی از روی پوست فرد می تواند به درمان شدن بلفاریت کمک شایانی نماید. یعنی اگر علت ورم داشتن پلک چشم مرتبط با بلفاریت باشد، می توان بدین طریق نسبت به درمان آن اقدام نمود. البته در موارد شدید هم ممکن است پزشک برای از بین بردن باکتری های مزاحم، آنتی بیوتیک را تجویز نماید.
در صورتی که ورم ملتحمه در چشم خود داشته باشید، باید نکات بهداشتی را رعایت نمایید. گرم کردن قسمت پشت پلک می تواند به کاهش درد این ناحیه کمک زیادی کند. اما اگر متوجه شدید که پس از چندین روز همچنان علائم باقی ماند و تغییری رخ نداد، بهتر است در اسرع وقت حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
اگر ورم پلک چشم به دلیل بیماری گریوز اتفاق افتد، درمان های زیادی را می توان در جهت رفع آن بکار گرفت. در شدید ترین موارد ممکن است نیاز به جراحی غده ی تیروئید وجود داشته باشد.
در حالتی که ورم پلک چشم به دلیل تشکیل شدن گل مژه باشد، نباید محتویات آن را خارج کرد. چرا که عفونت را به بخش های دیگر چشم و صورت منتقل خواهد کرد. درد ناشی از ورم را می توانید با کمپرس گرم کاهش دهید. در ضمن شایان ذکر است که در طول مدتی که گل مژه در پلک شما وجود دارد، باید آرایش چشم را فراموش کنید.
پف چشم را که به دلیل حساسیت و آلرژی رخ داده باشد، می توان با کمک آنتی هیستامین کنترل کرد. قطره های مخصوص چشم هم می توانند علائم آلرژی را از چشم بکاهند. خارش و خشک شدن چشم هم یکی دیگر از علائم حساسیت می باشد.
قطره های اشک مصنوعی، آنتی هیستامین ها و آنتی بیوتیک ها از جمله پر استفاده ترین محصولات شیمیایی مورد استفاده برای درمان پف چشم می باشند.
پف چشم از علائم میگرن است؟
پف چشم در سردرد خوشه ای شایع تر است. ولی در یک مبتلا به میگرن نیز گاهی رخ می دهد. و معمولا به دلیل اختلال سیستم اتونوم است که به صورت شایع با آبریزش چشم و آبریزش بینی نیز همراه است.
سایر علائم اتونوم در سردرد عبارتند از: پلک پژمرده، ترشح اشک، تنگ شدن مردمک، چشم های قرمز یا خون آلود، احتقان بینی و عرق کردن صورت. که در این میان تعریق صورت نسبتا شایع است. ولی تنگ شدن و پف چشم در موارد کمتری دیده می شوند. این حالت معمولا به جز درمان سردرد زمینه ای، نیاز به دارو و درمان خاصی ندارد. و معمولا با بهبود سردرد برطرف می شود.
چه کسانی باید درمان پف چشم را انجام دهند؟
در برخی از موارد ممکن است پزشک شما را کاندید مناسبی برای جراحی پف چشم نداند ولی در کل اگر دارای شرایط زیر هستید کاندید مناسبی برای درمان پف چشم هستید.
▪︎همیشه بعد از خواب خسته به نظر می رسید.
▪︎چشم هایتان تمام روز متورم است و پف زیر چشمتان همیشگی است.
▪︎پوست اضافی دور چشم دارید.
▪︎همیشه خسته به نظر می رسید.
درمان های دارویی و پزشکی پف چشم:
درمان پلک های متورم به علت زمینه ای آن بستگی دارد. ممکن است متخصص چشم پزشک دارو تجویز کند یا دارو های بدون نسخه مانند قطره چشم را توصیه کند.
برخی درمان های پزشکی که معمولا تجویز می شوند، عبارتند از:
▪︎کورتیکواستروئید ها: اعمال موضعی و یا مصرف خوراکی این دارو ها می تواند به کاهش التهاب در اطراف چشم کمک کند.
▪︎دارو های ضد التهاب: استفاده ی موضعی و یا خوراکی این دارو ها می تواند باعث کاهش التهاب و درد شود.
آنتی هیستامین ها: این دارو به متوقف کردن واکنش های آلرژیک کمک می کند.
▪︎آدرنالین یا اپی نفرین: این دارو ها زمانی استفاده می شوند که درمان های اضطراری برای واکنش آنافیلاکتیک، مورد نیاز است.
▪︎آنتی بیوتیک ها: جهت درمان عفونتی اطراف حدقه ی چشم به کار برده می شود.
به طور کلی ، اگر تورم چشم شما به دلیل آلرژی باشد ، قطره چشمی آنتی هیستامین یا داروی حساسیت خوراکی و همچنین تجویز اشک مصنوعی به تسکین علائم کمک می کند. همچنین ممکن است برای واکنش های آلرژیک شدیدتر، چشم پزشک قطره های استروئیدی خفیف را توصیه کند.
علل دیگر ، مانند عفونت، التهاب ملتحمه یا تبخال چشمی، به خوبی به قطره های چشمی ضد ویروسی یا ضد التهابی یا پماد یا آنتی بیوتیک پاسخ می دهند.
اگر فوتوفوبیا (حساسیت به نور) همراه با التهاب مزمن پلک دارید، لنز های فتوکرومیک می توانند به کاهش حساسیت به نور کمک کنند.
روش های جلوگیری از پف چشم:
▪︎تست آلرژی بدهید.
اگر پف چشم و سایر علائم آلرژی به طور منظم اتفاق می افتد، تست آلرژی بدهید. با دانستن اینکه به چه چیزی حساسیت دارید می توانید از آلرژن های خاص خودداری کنید یا حداقل قرار گرفتن در معرض آنها را به حداقل برسانید.
▪︎محصولات آرایشی مناسب و ضد آلرژی را انتخاب کنید.
برای جلوگیری از شعله ور شدن آلرژی، آرایش و سایر محصولات زیبایی را که ضد حساسیت بوده و معطر نیستند را انتخاب کنید. همچنین می توانید قبل از آرایش صورت ، داخل مچ دست خود تست کنید تا هرگونه واکنش آلرژیک رد شود. محصولات آرایشی غیر استاندارد ممکن است باعث عفونت چشم نیز شود.
▪︎از قطره چشمی بدون مواد نگهدارنده استفاده کنید.
هنگام استفاده از قطره چشم، به دنبال قطره چشمی بدون مواد نگهدارنده باشید. سعی کنید بدون مشاروه با دکتر چشم از دارو هایی که درون چشم می چکانید استفاده نکنید.
▪︎به درستی از لنز های تماسی خود مراقبت کنید.
اگر از لنز های تماسی استفاده می کنید، می توانید با انجام روش های بهداشتی مناسب، از جمله تعویض مکرر لنز های تماسی، خطر ابتلا به عفونت یا تحریک چشم را به حداقل برسانید.
▪︎تحت نظر چشم پزشک باشید.
هر شش ماه یا یک سال، حتی اگر هیچ مشکلی نیز ندارید، به چشم پزشک مراجعه کنید. چک کردن مرتب سلامت چشم می تواند چشم شما را سالم و زیبا نگه دارد.
هزینه درمان پف چشم:
از آنجایی که فاکتور های متفاوتی برای تعیین هزینه این عمل وجود دارد نمی توان قیمت مشخصی را برای عمل بلفاروپلاستی تعیین کرد. به عنوان مثال فاکتور محل زندگی می تواند نقش تعیین کننده ای داشته باشد.
متفاوت بودن هزینه های زندگی در شهر های مختلف می تواند باعث ایجاد تفاوت در هزینه عمل شود. میزان تجربه پزشک و ابزار هایی که مورد استفاده قرار میدهد نیز می تواند در تعیین قیمت تاثیر گذار باشد.
از طرف دیگر هزینه آزمایشات، دارو ها و ویزیت های بعد از عمل از شخصی به شخص دیگر متفاوت است. همچنین وضعیت، نوع خدمت رسانی و امکانات کلینیکی که در آن عمل جراحی انجام میشود نیز می تواند در تعیین قیمت تاثیر داشته باشد.
جهت اطلاع پیدا کردن از هزینه های مربوط به کلینیک بین المللی پوست و مو و زیبایی الهیه با مشاوران و کارشناسان حرفه ای این کلینیک تماس بگیرید ، با آنها گفت و گو داشته باشید ، از هزینه انجام درمان و هر سوال دیگری که در خصوص این روش درمانی دارید اطلاعات کامل به دست آورید ، مشاوره در این کلینیک به صورت رایگان می باشد همچنین می توانید با اطلاع پیدا کردن از تخفیفات ویژه این کلینیک از آنها نیز بهرهمند شوید.

درمان خانگی پف چشم -کلینیک بین المللی پوست،مو و زیبایی
سوالات متداول زیبا جویان عزیز کلینیک الهیه
۱_ راه های درمان پف چشم چیست؟
پف چشم را می توان با روش هایی از جمله: بلفاروپلاستی، لایه برداری پوست، تزریق ژل و جوانسازی با لیزر درمان کرد.
۲_ در چه صورتی باید برای پف چشم به پزشک مراجعه کرد؟
تورم پف چشم اگر بیشتر از یک روز بود و دچار درد چشم و تاری دید شدید حتما به پزشک مراجعه کنید.
۳_ علت پف چشم چیست؟
پف زیر چشم می تواند دلایل زیادی داشته باشد از جمله بالا رفتن سن یا وجود بیماری در بدن و عادت های بد.
۴_جدی ترین بیماری چشم کدام است؟
گلوکوم یا آب سیاه چشم جدی ترین بیماری چشم است که میتواند به عصب بینایی چشم آسیب برساند و منجر به از دست دادن بینایی شود. گلوکوم زمانی اتفاق میافتد که فشار مایع طبیعی داخل چشم به آرامی افزایش مییابد.
۵_بدترین بیماری های چشم کدامند؟
۵ مورد از بدترین مشکلات چشمی شامل موارد زیر هستند:
۱. گلوکوم ۲. دژنراسیون ماکولا ۳.خشکی چشم ۴.آب مروارید۵. تاری دید.
۶_چند وقت یکبار باید توسط چشم پزشک معاینه شد؟
افراد بالای ۴۰ سال باید هر دو سال یکبار و افراد بالای ۶۰ سال باید هر سال چشم خود را معاینه کنند.
۷_چگونه بفهمیم چشم عفونی شده است؟
▪︎درد در چشم؛
▪︎احساس اینکه چیزی در چشم است.
▪︎افزایش حساسیت به نور (فتوفوبیا).
▪︎ترشحات زرد، سبز، خونی یا آبکی از چشم.
▪︎افزایش قرمزی چشم یا پلک.
▪︎زخم خاکستری یا سفید در قسمت رنگی چشم (عنبیه).
۸_عفونت باکتریایی چشم چگونه به نظر میرسد؟
بارز ترین علائم عفونت باکتریایی چشم موارد زیر است:
▪︎ترشحات زرد، سبز یا شفاف از یک یا هر دو چشم.
▪︎رنگ صورتی در سفیدی چشمان شما.
▪︎پلک های متورم، قرمز یا بنفش.
▪︎به هم چسبیدن مژه ها و پلک ها مخصوصاً در هنگام صبح.
شاید این مطالب نیز برای شما جذاب باشد:
https://clinicelahieh.com/%d8%af%d8%b1%d9%85%d8%a7%d9%86-%d9%be%d9%81-%d8%a8%d8%a7%d9%84%d8%a7%db%8c-%da%86%d8%b4%d9%85-%d8%af%d8%b1-%d8%b7%d8%a8-%d8%b3%d9%86%d8%aa%db%8c/
https://clinicelahieh.com/%d8%af%d8%b1%d9%85%d8%a7%d9%86-%d9%be%d9%81-%da%86%d8%b4%d9%85-%d8%a8%d8%a7-%d9%be%d9%84%d8%a7%d8%b3%d9%85%d8%a7/
https://clinicelahieh.com/%d8%ac%d8%af%db%8c%d8%af%d8%aa%d8%b1%db%8c%d9%86-%d8%b1%d9%88%d8%b4-%d8%af%d8%b1%d9%85%d8%a7%d9%86-%d9%be%d9%81-%da%86%d8%b4%d9%85-%d8%af%d8%b1-%da%a9%d9%84%db%8c%d9%86%db%8c%da%a9-%d8%a8%db%8c%d9%86/
نتیجه گیری:
چشم یکی از مهم ترین عضو های انسان است. مشکلات متعددی ممکن است برای آن رخ دهد. از جمله ی این مشکلات و آسیب ها می توان به پف چشم اشاره نمود. پف چشم یکی از دلیل های مراجعه ی مردم نزد چشم پزشکان است که باعث می شود با کمک آن ها این مشکل خیلی زود رفع شود. البته برخی افراد پف چشم را جدی نمی گیرند و معتقد هستند که تنها علت آن برخورد دست کثیف با ناحیه ی چشم می باشد و نیاز به اقدامات جدی مانند مراجعه به پزشک نیز وجود ندارد.
پف چشم یعنی زمانی که پلک بالایی یا پایینی چشم بزرگتر از حالت طبیعی شود. این موضوع ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. پف کردن چشم ها در حقیقت زمانی اتفاق می افتد که مایع قرار گرفته در بافت های پلک در یک محل جمع شوند و باعث ورم کردن آن ناحیه شوند.
شاید پف چشم با موارد دیگری همراه باشد اما به طور کلی یکی از شایع ترین مشکلاتی است که ممکن است برای افراد با سن متفاوت رخ دهد. اگر با علت های شایع رخ دادن پف چشم آشنا باشید راحت تر می توانید این مشکل را از دیگر بیماری های چشم تشخیص دهید. و همچنین می توانید از درمان خانگی پف چشم استفاده کنید. البته باز هم شایان ذکر است که تشخیص نهایی توسط چشم پزشک صورت می گیرد و بدون بررسی های دقیق نمی توان نظر نهایی را اعمال کرد.
شما می توانید با مراجعه به کلینیک بین المللی پوست و مو و زیبایی الهیه در زمینه درمان خانگی پف چشم راهنمایی شوید یا اگر لازم بود در کلینیک الهیه تحت نظر پزشک متخصص و مشاورین مجرب و حرفهای ما قرار بگیرید و بهترین روش درمانی را انتخاب کنید .
کلینیک بین المللی پوست مو زیبایی الهیه

کلینیک بین المللی پوست مو زیبایی الهیه-کلینیک زیبایی الهیه
کلینیک بین المللی پوست مو زیبایی الهیه تهران با کسب برترین رتبه رضایتمندی مرجع جهانی گوگل ۵ ستاره درخدمت زیباجویان عزیز می باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر، مشاوره رایگان و واتساپ می توانید با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
۰۹۱۲۰۰۴۳۶۳۰
۰۲۱۹۱۰۱۲۷۵۶
دریافت مشاوره رایگان با ارسال عدد ۲ به سامانه ۱۰۰۰۵۸۴۸
جهت دریافت کد تخفیف و هدایای ویژه کلینیک ، حتما پیج ما را فالو کنید و علاوه بر دریافت کد های تخفیف در قرعه کشی یک عدد ۲۰۶ هم شرکت کنید:
آیدی اینستاگرام:
https://instagram.com/clinicelahieh
ارائه مراقبت های مربوط به خدمات زیبایی در کلینیک بین المللی پوست مو زیبایی الهیه تهران توسط کادرحرفه ای انجام میشود که میتوانید جهت دریافت اطلاعات بیشتر از طریق لینک زیر استفاده کنید :
یوتیوب:https://Youtu.be/9aoZW466js8
لینک کوتاه:کارجورکن (karjorkon.com)
لینک آپارات: https://www.namasha.com/v/lTZWmi1c
لینک نماشا: https://www.namasha.com/clinic.elahieh
تلگرام
گپ
سروش
https://splus.ir/clinicelahieh
ایتا
https://eitaa.com/clinicelahieh
روبیکا
https://eitaa.com/clinicelahieh
توییتر
https://twitter.com/clinicelahieh?s=09
37 بازدید کل ، 1 امروز